На днешния ден, когато Русия провежда президентски избори с фаворит

...
На днешния ден, когато Русия провежда президентски избори с фаворит
Коментари Харесай

Украйна не разрешава на руски граждани да гласуват на територията ѝ

На днешния ден, когато Русия организира президентски избори с любимец Владимир Путин, се навършват 4 години от разпореденото от него анексиране на украинския полуостров Крим от Русия.

Териториалната смяна не е приета от интернационалната общественост, в това число Съединени американски щати и Европейски Съюз, за които тя е осъществена в нарушаване на интернационалното право.

В подтекста на мощното напрежение сред Русия и Украйна, в петък Украйна разгласи, че няма да разреши на съветски жители да гласоподават в съветското посолство и консулства в страната. Вчера журналистка от съветската държавна телевизия " Россия 24 " бе експулсирана от Украйна с аргумента, че е подготвяла " антиукраински видеоматериали ".

Според изследвания на публичното мнение болшинството от руснаците не престават да възпиремат присъединението на полуострова като огромно достижение макар последвалите западни наказания и двугодишна криза.

Четири години след анексията Москва и Киев си остават в спор освен поради Крим, само че и поради войната в Източна Украйна сред държавните сили и проруските сепаратисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР