На днешната сесия на Общински съвет ще разгледа предложение за

...
На днешната сесия на Общински съвет ще разгледа предложение за
Коментари Харесай

Ето как настаняват украински бежанци в Пловдив

На днешната сесия на Общински съвет ще прегледа предложение за настаняване на нуждаещите се от протекция украински жители в общински структури на територията на Община Пловдив.

В Република България е урегулирана поддръжката към лицата бежанци от страна на общините, посредством Наредба за изискванията и реда за подписване, осъществяване и преустановяване на съглашението за интеграция на чужденците с предоставено леговище или интернационална протекция.

За да може Община Пловдив да взе участие в използването й е належащо да се провежда подготвеност за жилищно настаняване на чужденеца и членовете на неговото семейство.

От 2014 година в Община Пловдив има разкрита обществена услуга в общността, делегирана от страната активност Център за обществена рехабилитация и интеграция за пълнолетни лица в риск, който работи по посока интеграцията на целевата група бежанци.

Лицата се поддържат с консултативни услуги, ходатайство и покровителство, поддръжка при проучване на български език, избор на персонален доктор и им се дава друга по тип информация за права и отговорности на бежанците пребиваващи на територията на Република България.

В тази връзка Община Пловдив е належащо да обезпечи заслон на бежанците, които желаят да се открият на територията на общината, както и да задоволи базовите им потребности от храна, вода, топлота, ток и други

С предлагането, което следва да се прегледа, ще бъде обещано единодушие за настаняване на нуждаещите се от протекция украински жители в следните общински структури:

– Оперативна програма „ Младежки център Пловдив “, находящ се на ул. „ Ясна поляна “ № 18;

– Дом за остарели хора „ Св. Василий Велики, находящ се на ул. „ Коматевско шосе “ № 28;

– Звено „ Майка и бебе “, находящ се на адрес ул. „ Стою Шишков “ № 1

– Център за краткотрайно настаняване, находящ се на ул. „ Мортагон “ № 4

Предлага се средствата за прехрана на бежанците в т. ч. разноските за храна, постелен инвентар и облекло, перилни и хигиенични материали, както и съответната част от общите разноски за електрическа и топлинна сила, вода, канализация и битови боклуци, на настанените нуждаещи се украински жители да се поеме напълно от бюджета на Община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР