Нa днешната дата искам да открия номинациите за Икар с

...
Нa днешната дата искам да открия номинациите за Икар с
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев за номинациите за „Икар“: Татяна Лолова е сред нас!

„ Нa днешната дата желая да открия номинациите за „ Икар ” с присещане за огромната Татяна Лолова, която, в случай че беше жива, щеше да стане на 88 години. Ти си измежду нас, обичана Таня. Тя бе и последният притежател на „ Икар " за изцяло творчество. "

Така откри номинациите за една от най-важните театрални награди шефът на СБА Христо Мутафчиев през вчерашния ден. На специфична конференция участва част от журито, което е взело решението за номинациите, а гласове ще може да даде и публиката онлайн.

Тазгодишните носители на специфичните награди са певицата Мими Николова, артистът Симеон Алексиев и режисьорът Асен Шопов. Изненадата в листата с номинации бе името на Владо Карамазов , който в последните години взе участие в малко представления. Актьорът предпочиташе да се изявява повече като фотограф, както и водещ на риалити предаване. Карамазов ще се бори за „ Икар " със спектакъла „ Опашката " от Захари Карабашлиев с режисьор Явор Гърдев на кукления спектакъл от Плевен.

Негов съперник ще е Камен Донев в ролята на Сирано дьо Бержерак в „ Сирано дьо Бержерак " от Едмон Ростан с режисьор Стоян Радев от Военния спектакъл. „ И аз одобрявам Камен Донев, несъмнено, че ще му пожелая триумф “, с усмивка разяснява обстановката Карамазов.

Другият номиниран в категорията „ водеща мъжка роля " бе Александър Митрев със спектакъла си „ Бартълби " от Хърман Мелвил с режисьор Марий Росен. За водеща женска роля ще се борят Ива Тодорова, Койна Русева и Маргита Гошева . В поддържащите мъжки функции са Александър Узунов, Красимир Недев и Севар Иванов. За женска поддържаща ще се борят Рая Пеева, Стела Ганчева и Христина Джурова. Наградите „ Икар " се връчват всяка година в деня на театъра 27 март, в Народния спектакъл.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР