На днешната дата - 8 декември, 1980 г., в Ню

...
На днешната дата - 8 декември, 1980 г., в Ню
Коментари Харесай

Джон Ленън: Зад всеки идиот има една велика жена

На днешната дата - 8 декември, 1980 година, в Ню Йорк е убит Джон Ленън, до момента в който се връща със брачната половинка си Йоко Оно от звукозаписното студио.  Убиецът е Марк Дейвид Чапмън, един от върлите му почитатели. 

Той е един от гениите на международната поп и рок музика, прочут като основател и член на именитата група „ Бийтълс “. Ленън се трансформира в една от най-влиятелните фигури на ХХ в., наложили ново звучене в международната музика, а песните му си припяваме и до през днешния ден.

Джон Ленън е забавна персона с вълнуваща история. Още в учебно заведение той разкрива и различен гений, с изключение на свиренето и пеенето. В гимназията Джон обожава да рисува карикатури и бързо е видян от учителите си. По това време той не се радва на добър триумф в учебно заведение и постоянно има проблеми поради бунтарския си манталитет.

Но години по-късно, с помощта на музиката и на срещата му с Пол Макартни той намира духовното си благополучие, а не след дълго и международно самопризнание. Джон Ленън се трансформира в звезда, откакто с Пол основават групата „ Бийтълс “, която съумя да промени образа на музиката през 60-те. Едни от най-големите шлагери, написани от Джон,  са: „ All You Need Is Love ”, “Imagine ”, “In My Life ”, “Help ”, “A Hard Day`s Night ” и доста други.



Разбира се, както всеки популярен създател, по този начин и Джон Ленън е проявявал и странните си страни. Например един от първите мениджъри на „ Бийтълс “ разкрива, че Джон постоянно обичал да заспива в остарял ковчег, вместо в леглото си. И апропо е бил привързан към играта „ Монополи “ и я е носил на всички места със себе си, даже на турнета.

Колкото и необяснимо да звучи, Джон Ленън ненавижда гласа си и в никакъв случай не е бил склонен да пее, макар че е приет за един от най-хубавите вокалисти в света. От самото си основаване „ Бийтълс “ се радват на необятна известност и обичта на почитателите си по целия свят. Следват турнета, записи, клипове и награди, измежду които „ Грами “ и „ Брит “. Те получават самопризнание „ Албум на годината “, „ Най-добър нов реализатор “, „ Най-добър видеоклип “ и „ Награда за изцяло творчество “.

Но през 1970 година всичко се трансформира, когато бандата се разпада. В музикалните среди и до през днешния ден се твърди, че причина за тъжното събитие е обичаната на Джон Ленън – Йоко Оно. Към днешна дата вдовицата продължава да отхвърля, че носи виновност за разпада на „ Бийтълс “.



След 1970 година Джон продължава соловата си кариера. Година по-късно излиза албумът му „ Imagine ”, а едноименната ария се трансформира в международен шлагер и в най-популярната му творба като солов реализатор. През годините той твори неуморно, дружно със брачната половинка си и двамата постоянно изнасят концерти. В 1975 година Джон се отдава на дълга креативна пауза и продължава работа.

В чест на великия музикант ще ви споделим някои от неговите безсмъртни мисли:



„ Животът е това, което се случва, до момента в който сме заети да вършим други проекти. “

„ Талантът е способността да вярваш в триумфа. “

„ Времето, което си прекарал в наслаждение, не е изгубено. “

„ Зад всеки глупак има една велика жена. “

" Не се опасявай да загубиш – в случай че индивидът не е на твоята осцилация, той по този начин или другояче ще изчезне. Страхувай се да бездействаш и да изпуснеш опция да бъдеш благополучен. Бъди себе си и бъди почтен – търси изясненост и тогава всичко ще пристигна на своето място! Вселената постоянно се грижи за теб! Винаги! Бъди почтен – с това не се печелят доста другари, само че тези, които се завоюват са скъпи. "

" Когато отидох в учебно заведение ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш като пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми споделиха, че не разбирам задачата, а аз им споделих, че не схващат живота. "

" Когато се влюбих в Око, разбрах: " Господи, това е друго от всичко, което ми се е случвало до момента... То е повече от шлагер, повече от злато, повече от всичко. "

" Мечта, която мечтаеш самичък е единствено фантазия. Мечта, която мечтаете дружно, е действителност. "

" Всичко е по-ясно, когато обичаш. "

" Всичко, от което имаш потребност, е обич. "

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР