на деца на възраст от 12 г. започна в Индонезия

...
на деца на възраст от 12 г. започна в Индонезия
Коментари Харесай

В Индонезия ваксинират 1,3 млн. деца на възраст от 12 г. до 17 г.

на деца на възраст от 12 година стартира в Индонезия на фона на ново огнище на ковид и повишаване броят на инфектираните измежду малолетните, осведоми ТАСС. Първите имунизации, създадени от китайската компания Sinovac, ще бъдат сложени на млади поданици на столицата. Губернаторът на Джакарта Аниес Басведан заяви, че към 1,3 милиона юноши на възраст от 12 година до 17 година ще бъдат включени в тази стратегия . Общо в страната, съгласно Министерството на здравеопазването, имунизацията би трябвало да получи от 24 000 000 до 27 000 000 малолетни.

Броят на инфектираните деца се е утроил в последния месец , съгласно индонезийското педиатрично сдружение. Ако през май седмично приблизително бяха регистрирани към 2000 случая, то към края на юни към този момент имаше 6000. В момента към 15% от общия брой на хората, инфектирани с ковид, са малолетни. Освен това, детската смъртност от затруднения, породени от COVID-19, се е удвоила , като множеството са деца под 5-годишна възраст.
 Д-р Трифон Вълков: Изградихме имунно население не посредством имунизация, а посредством преболедуване Д-р Трифон Вълков: Изградихме имунно население не посредством имунизация, а посредством преболедуване
Делта разновидността на COVID-19, прочут като индийски, може да докара до нов пик в заболеваемостта наесен, само че няма да се доближат равнищата о...

Индонезийският президент Джоко Видодо, на фона на влошаващата се епидемиологична обстановка, разгласи стягане на обществените ограничавания от на следващия ден, 3-ти юли , изключително на остров Ява, където се намира столицата и в провинция Бали. Министерството на здравеопазването разгласи следващия антирекорд за броя на новите случаи - над 24,8 хиляди Общо от пандемията в страната са открити над 2,2 милиона случая, от които 58,9 хиляди са умряли. Индонезия се подрежда на второ място в Азия след Индия по брой инфекции и смъртни случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР