На ден около 90 пъти неволни си пипаме устата, носа

...
На ден около 90 пъти неволни си пипаме устата, носа
Коментари Харесай

Проф. Воденичаров посочи как най-лесно може да борим вируса

 На ден към 90 пъти неволни си пипаме устата, носа или очите, с което разпространяваме вируса. Това сподели проф. Емил Воденичаров, ръководител на Катедра " Хигиена " на Медицинския университет. Той сподели, че е открито, че 30 секунди са задоволителни за миенето на ръце. Учени обаче са открили, че елементарният сапун е най-хубав за изчистване от нечистотия.  Пред Българска национална телевизия проф. Емил Воденичаров изясни, че с течен сапун се измива също добре, само че при постоянна промяна на контейнерите.

" При тези, с което се отваря капачето и се налива течността, оказва се, че 26 пъти повече негативни бактерии са открити, което е риск за пораждане на болест ", акцентира експертът.  Най-обикновеният сапун е по-ефикасен, заръча той. Проф. Воденичаров изясни и по какъв начин би трябвало да използваме маските. Медицинските маски са целесъобразни до 30 минути, най-много час. Те бързо се овлажняват от говора, добави експертът. 

При платнените маски би трябвало да се има поради, че те би трябвало да се перат. Вечер е целесъобразно да се гладят или да се минават през пароструйка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР