На четвъртия ден след трагедията на магистрала Струма започва по

...
На четвъртия ден след трагедията на магистрала Струма започва по
Коментари Харесай

Младеж се спаси от трагедията на Струма заради грешно прибран багаж

На четвъртия ден след нещастието на автомагистрала " Струма " стартира всъщност една от най-мъчителните за околните на жертвите процедури. Български прокурор и следовател са в Скопие, с цел да вземат от тях ДНК материал за по-бързото идентифициране на починалите. 

В секундите след злополуката няколко от пасажерите съумяват да изоставен горящия рейс. Пострадалите са настанени в " Пирогов ", където описват на проверяващите, че оживелите са 8. Българските управляващи обаче записват единствено 7. Втори ден въпросът кой е осмият оживял търси своя отговор, заяви bgonair.bg. 

" Проверяваме какъв брой пасажери са пътували в четирите рейса, какъв брой са тествани на граничните пунктове на излизане от Македония. През това време българската прокуратура ревизира какъв брой са влезнали през пункта от Турция ", съобщи основният прокурор на Северна Македония  Любомир Йовески.

Оказва се, че мъжът, за който македонските медии подозират, че е осмият оживял, е българин. Той в никакъв случай не се е качвал на рейса, а най-вероятно името му е попаднало в листата с пасажерите по простъпка.

Друго комплициране обаче, се оказва избавя сина на Екрем - Джафер.

" Благодаря на Бога, дали ориста по този начин е желала... В този рейс е трябвало да бъде и моят наследник. Той беше с тази група на пътуването до Турция ", споделя бащата.

Служителите на хотела, в който са били настанени екскурзиантите, оставят багажа на Джафер в различен от рейсовете на компанията. Помолили го да не прави проблем и да смени рейса.

" Така се качил в другия рейс. За мен това е огромно благополучие, в случай че може по този начин се назова в тази покруса. Така е желал Господ, да избави сина ми, да бъде през днешния ден тук- здрав и жив ", споделя със смесени усеща Екрем.

Джафер схваща за случая чак на границата. В рейса умират няколко негови другари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР