На честванията на 5 големи национални годишнини и 145-годишния юбилей

...
На честванията на 5 големи национални годишнини и 145-годишния юбилей
Коментари Харесай

5 големи национални годишнини и юбилеят на читалище”Родолюбие” в културния календар на Асеновград за 2018 г.

На честванията на 5 огромни национални годишнини и 145-годишния празник на най-голямото и най-старо локално читалище – „ Родолюбие – 1873 година ”, е отделено особено място в културния календар на Община Асеновград за 2018 година

Тогава ще бъдат маркирани значими дати и персони от българската история като 140 години от Освобождението на България от османско иго, 150 години от рождението на поета и бунтовник Христо Ботев, 155 години от рождението на създателя на „ Бай Ганьо ” и „ До Чикаго и обратно ” Алеко Константинов, 140 години от рождението на най-лиричната душа в българската лирика Пейо Яворов и 145 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Освен честванията на кръглите годишнини в Община Асеновград постъпиха оферти за образуване на фолклорен фестивал за национални песни с конкурсен темперамент, осъществяване на живописен пленер по живопис, слагане на статични пана на центъра за мобилни изложения.

По решение на Европейския парламент 2018-ата ще е година на културното завещание. Всички събития на Община Асеновград ще бъдат под слогана на самодейността като знак на съпричастност към концепцията за запазване на културните полезности по места.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР