На Бузлуджа Нинова получи реванш, макар и театрален и без

...
На Бузлуджа Нинова получи реванш, макар и театрален и без
Коментари Харесай

МАФИЯ СРЕЩУ ШМЕКЕРИ – ВОЙНА С ДУМИ

На Бузлуджа Нинова получи реванш, въпреки и сценичен и без изключително значение: привържениците/симпатизантите на Българска социалистическа партия освиркаха президента Радев/при споменаване на името му.

Това обаче не е никаква гаранция, че лявата общественост е монолитна в оценката си за Радев.

Тъкмо противоположното – в случай че съдим по мощната поддръжка, която тя му даде по време на президентските избори и, в това време, в случай че разчетем вярно спадащата тежест в последно време на Българска социалистическа партия.

Дни преди събора на Бузлуджа Нинова беше споделила, че „ мафията “ – с присъединяване на Радев – е свалила държавното управление на „ Продължаваме промяната “, на което тя беше вицепремиер, а в последно време и най-упоритият му бранител – с ентусиазма на опълченец от Шипка.

Думата „ мафия “ бе въведена в словесното безвластие на нашите политикани от ПростоКирчо – което е сигурна гаранция, че е употребена несвоевременно.

Радев пък преди време назова „ политически шмекери “ Кирчо и кирчовци.

Това прави ли го мафиот?

Че кирчовци са шмекери е вън от всякакво подозрение.

Ако тръгнем да изброяваме лъжите и неуспехите им няма да ни стигнат и седем месеца.

Защо тогава Нинова ги пази толкоз стръвно?

Парадоксалното е, че президентът намерено води война с държавно управление, което в немалка степен е измътено в покоите му.

Нинова пък е напряко в неуместна обстановка: гневно подлага на критика изгонването на съветските дипломати, твърди, че не е съгласна с износа на оръжия за Украйна и най-после – упорства за договаряния с „ Газпром “.

Всичко това е изразено изрично, даже гневно.

И все пак, тя е най-пламенният юрист на държавното управление и на самия ПростоКирчо.

Макар че, би трябвало да направи нещо напълно друго: просто да се махне от държавното управление.

Между другото: в случай че Нинова беше съумяла да оползотвори третият мандат, каква щеше да бъде ориста на главните й несъгласия с предходния кабинет?

Веселба.

Радев измътва яйцето, което се оказва запъртък.

Но с цел да не замирише прекомерно в близост, назовава отпадъка „ хитрина “.

Нинова пък, може би неумишлено, потвърждава несъстоятелността на държавното управление – даже единствено поради някои негови значими начинания, които тя изрично не приема.

Оказва се, че „ мафиотът “ и любителката на „ шмекери “ са на един ум.

Всъщност, най-близо до понятието „ мафия “ е енергийната политика на кирчовци, там те са безцеремонни и безскрупулни лъжци.

Пак купуват съветски газ, само че през свои медиатори и доста оскъпен.

И до момента е държавна загадка цената на американския полутечен газ.

Хванаха ги по бели гащи с „ Меморандума Джемкорп “ – и в тази спекулация има съветски следи.

Ще строят цех за акумулатори – обратно на всички експертни контрадоводи и прочие

С една дума – ще ви отопляват с лъжите си.

Нинова всекидневно отбелязва „ достиженията “ в обществената политика.

Дали и шмекериите с газа – които доста ще усилят разноските ви за отопление – са част от тази политика?

Ами предстоящият банкрут на стотици компании и предприятия – работодателите настойчиво настояват, че почти 250 хиляди души ще останат без работа?

И това ли е обществена политика?

В последна сметка, всичко е резултат от патологичните напъни на някои да бъдат видяни и припознати от „ нашите сътрудници “.

Припознати – като какви?

Свидетели сме на една война: на „ мафията “ против „ шмекерите “.

Война на думи.

Само дето новите неволи на Народа ще бъдат напълно действителни.

***

ДОКУМЕНТ

Из „ Отворено писмо на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) “.

„ Наясно сме, че сме сложени в изискванията на тежка политическа рецесия, само че в сегашния миг доста по-страшна е енергийната и икономическа рецесия изключително за бизнеса, който не може да пренастрои производството си на други енергоносители за месеци даже.

Нека политиците ни престанат с непремерените, неразумни и национално безотговорни дейности и говорене.

Грешките са направени, само че би трябвало незабавно да бъдат поправени, в случай че желаеме българската стопанска система да оцелее и домовете ни да са топли.

На 27 юли т.г. Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) за следващ път прикани за незабавни ограничения за обезпечаване на нужните количества и при рационални цени на природен газ, включително да бъдат обновени незабавно доставките от „Газпром експорт“, според съществуващия контракт.

В отговор на този наш апел, на 28 юли т.г. министър-председателят в оставка оповести желание за подписване на контракт с незнаен за обществото американски снабдител за седем танкера с полутечен газ, само че „пропусна“ да даде задоволителна информация по отношение на ценовите условия, трасетата за доставка и други значими условия, които българският бизнес, а и българското общество следва да знаят.

Всъщност, танкерите не са седем, а три – останалите четири са за идната година и са непотвърдени.

Въпросните три танкера за актуалната година биха обезпечили по-малко от половината от недостигащите ни количества.

Освен това, няма обезпечен потенциал – нито на терминал за разтоварване, нито на трасе до газопреносната мрежа на България.

Дори по някакво знамение да се откри метод втечненият газ да стигне до България, той ще е с 35-40% по-скъп от газа по контракта с „Газпром експорт“.

А като се прибавят и неустойките, които ще платим по клаузата „вземи или плати“ в контракта ни с „Газпром експорт“, този газ ще ни излезе три пъти по-скъп от този, който имаме, само че не взимаме.

За всички рационално и обективно мислещи хора е повече от ясно, че е безалтернативно възобновяване на доставките по съществуващия ни контракт с съветската страна.

Вече станаха ясни откровените лъжи за оскъпяване с 11% при превалутирането – не се оскъпява с нито цент!/При заплащане с рубли.

Ако държавното управление не е наясно по какъв начин се прави превалутиране, да се съветва с сътрудниците си в Италия, Германия, Франция, Австрия, Словакия и Унгария.

Газохранилището в Чирен е най-празното в ЕС… “

***

Кеворк Кеворкян

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР