На брифинг в кулоарите на парламента депутатът от и

...
На брифинг в кулоарите на парламента депутатът от  и
Коментари Харесай

Радостин Василев разкри подробности за сигнала в КПКОНПИ срещу Весела Лечева

На брифинг в коридорите на Народното събрание депутатът от " " и някогашен министър на младежта и спорта даде детайлности за импортирания от него през вчерашния ден в КПКОНПИ сигнал против служебния министър на младежта и спорта, съобщи кореспондент на.

Сигналът е за спор на ползи и се състои в две съществени нарушавания на закона: Весела Николаева Лечева в качеството си на длъжностно лице, а точно министър на спорта, е нарушила наредбите на член 19, алинея 7, т. 2 и 3 от Закона за администрацията. Тъй като и към вчерашна дата, е член на орган на ръководство и надзор на юридическо лице с нестопанска цел, комерсиално сдружение или кооперация и упражнява комерсиална активност или шеф на следните юридически лица: Български стрелкови съюз – представляващ и ръководител на Управителния съвет, Фондация Олимпийско помирение – представляващ и ръководител на Управителния съвет, Сдружение България вечно – представляващ и зам.-председател на Управителния съвет. Българска федерация по тенис, член на Управителния съвет. Г-жа Лечева и все още е в органите на ръководство на тези сдружения, съобщи Василев.

По-интересното е, че в качеството си на длъжностен министър на младежта и спорта предлага на Министерски съвет да вземе решение парцел обществена държавна благосъстоятелност, стрелбищният комплекс " Гео Милев ", който е част от парцелите на Министерството на младежта и спорта, да стане парцел частна държавна благосъстоятелност и да бъде трансфериран в " Национална спортна база " ЕАД, което е комерсиално сдружение. Председател на Сдружение " Български стрелкови съюз ", което употребява този комплекс според контракт с Министерството на младежта и спорта, е точно госпожа. Считам, че това е характерен образец за спор на ползи – като министър тя трансферира парцел на федерация, която употребява този парцел. Особено е значимо да се добави, че предлага на Министерски съвет,а последният е одобрил, да се трансферират 3 млн. лв. на стрелбищния комплекс от централния бюджет към Министерството на младежта и спорта и от там към бюджета на " Национална спортна база ", уточни депутатът от Политическа партия.

Забележете, тя предлага на Министерски съвет да отпусне средства от централния бюджет към Министерството на младежта и спорта и по-късно към " Национална спортна база ", като Министерски съвет разпорежда да управлява изразходването на средствата за ремонт на парцел, който се употребява от съдружие, на което тя е ръководител. Изводът е единствено един – стани министър да си ремонтираш парцела с пари на страната, сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР