На близо 86-годишна възраст е починала в Париж една от

...
На близо 86-годишна възраст е починала в Париж една от
Коментари Харесай

Почина екстравагантната пловдивчанка Джулия Бул

На близо 86-годишна възраст е умряла в Париж една от най-интересните артистични и всемирски персони у нас през 90-те и първите години на новото хилядолетие - Джулия Бул. Тъжната вест заяви журналистът и учител проф. Любомир Стойков в профила си във Facebook, предава trafficnews.bg.

Голяма част от своя живот родената в Пловдив Юлия Христова живее в Париж. На 13 януари е трябвало да навърши 86 години. Съпруга е на Жан Бул - една от най-влиятелните персони във френския медиен свят и шоубизнес.

Ето какво споделя Стойков за нея:

Дълги години в посткомунистическа България тя и Христо Куртев бяха звездна двойка и пример за жанр и безукорен фасон. Не е необятно известно, че тази извънредно елегантна българка е учила дружно с Ив Сен Лоран в Школата към Синдиката на висшата мода в Париж.

Още по-малко са тези, които знаят, че именитата ни сънародничка е работила в ателието на мадам Карвен в Париж цели две години.

По-известен е фактът, че безсмъртната ария " Джулия " на Емил Димитров е отдадена на нея.

Имах привилегията да бъдем доста положителни другари и се радвах на нейните визити на многочислените фешън и начин на живот събития, които проведох, и на които постоянно я канех през годините - премиите Златна игла, министър председателите на Алманах на българската мода, представянето на фамозния мирис " Булгари блу " и други

Обичаше да споделя, че е родена облечена. Лично ми е споделяла, че стилът ѝ е от категорията " боншик " и, че като славянка, постоянно е държала да влага във външността си посредством ярките цветове " повече чувство за празник и за светлина "...

Поклон пред паметта ѝ! Нека да почива в мир!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР