На Благовец начално училище „Иванчо Младенов” във Враца отбелязва 185-тата

...
На Благовец начално училище „Иванчо Младенов” във Враца отбелязва 185-тата
Коментари Харесай

Училище „Иванчо Младенов” във Враца отбеляза патронния си празник днес

На Благовец начално учебно заведение „ Иванчо Младенов” във Враца отбелязва 185-тата годишнина от рождението на видния врачански покровител. Гост на празника бе и кметът на града Калин Каменов, който приветства учителския екип и децата.
„ За живота на човек се съди по това, какво е давал, а не какво е вземал, по тази причина Иванчо Младенов продължава да живее и до през днешния ден в паметта на жителите на Враца. Той ни е дал образец, който да следваме и през днешния ден, с цел да бъдем почтени негови наследници “, зави Каменов в словото си. Каменов разяснява още, че през днешния ден начално учебно заведение „ Иванчо Младенов “ е измежду най-обичаните образователни заведения, в което порастват и учат бъдещите фрагменти на нашия град.
Милена Тихомирова, шефът на учебното заведение също поздрави всички посетители на тържеството. Празникът продължи с богата стратегия от надарените ученици на едно от най-старите учебни заведения във Враца. Школото е правоприемник на първото светско учебно заведение в гр. Враца, учредено през 1822 година То носи името на видния патриот Иванчо Младенов – донорът за изграждане на учебната постройка.
В препълнената Градска концертна участваха шефове на образователни заведения от област Враца, представители на просветителни институции, някогашни и сегашни педагози, ученици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР