На бедстващите хора в засегнатите от наводнения райони на страната

...
На бедстващите хора в засегнатите от наводнения райони на страната
Коментари Харесай

Бившият екоминистър Димитров: Засегнатите от наводнения искат помощ, а не методики

„ На бедстващите хора в засегнатите от наводнения региони на страната би трябвало да се помогне незабавно, а не да им се изяснява за промяна на методиките “. Това мнение изрази пред Българска национална телевизия някогашният министър на околната среда и водите Емил Димитров.

„ Тези хора страдат към този момент няколко дни - има хеликоптери, да им изпратят храна, елементи за ток “, безапелационен е Димитров.

„ Винаги могат да се създадат разноските, по-късно средствата ще се подсигурят, сега имаме забавена реакция, цялата организация е такава “, счита той.

Според Димитров, в един миг се е стигнало до обстановката, че 5-6 институции на централизирано равнище би трябвало да се погрижат за всичко.

„ Вижда се, че дребните язовири не са добре стопанисвани “, счита специалистът. Според него, когато една страна е в рецесия, има 4 неща, които може да се създадат: печатиш пари, намираш външни доходи - заеми, вложения, безплатни средства, усилваш приходите, намаляваш разноските

Очевидно, че за България е допустимо последното изискване и съгласно Димитров, вместо да има преразпределяне на дребното средства, се измислят нови методики.

„ Имаме доста дребни, микро, общински язовири. В един миг потегли един развой - общините, които не могат да се грижат за тях, да ги дадат на страната и тя да ги ремонтира. Хайде в този момент ще забележим новата администрация по какъв начин ще ремонтира тези 6000 язовира? Винаги съществува този проблем - имаш 250 кмета, можеш да окажеш помощ на 10. На кои ще окажеш помощ? Всичко опира до нямането на пари “, счита Димитров.

За новото ръководство той разяснява - дано да им дадем нужните 100 дни, те въпреки всичко са законно определени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР