На база на анализи беше направена нова възстановка за охрана

...
На база на анализи беше направена нова възстановка за охрана
Коментари Харесай

9000 полицаи ”ще пазят” балотажите в неделя

На база на разбори беше направена нова възстановка за защита на изборните места и целия избирателен развой. От сряда стартира извозванета на книжата и бюлетините. Утре ще завърши съпровождането на изборните материали до съответните изборни центрове. Около 9000 служители на реда ще бъдат ангажирани с защитата на изборния развой в неделя.
Това заяви гл. комисар Тодор Грбенаров от Групово дело " Национална полиция "

Той добави, че сигналите за нарушавания на локалния избор през 2015 година са били 2475, а на тези през 2019 година са 1148.

През 2015 година броят на формирани производства е 171, в този момент е 77. Брой арестувани през 2015 – 77, в този момент – 27, актове за административни нарушавания – 35, в този момент – 7. Брой предупредителни протоколи – 1719, в този момент – 1868. Оказани съдействия на ОИК и СИК – 103, в този момент – 75, изясни по статистика заместник-директорът на ГДНП.

Прави се непрекъснато разбор на оперативната конюнктура и на база разбор на риска се пренасочват старания и средства за оперативно застраховане. Всяка една секция се охранява с униформени чиновници или действен, който да следи мястото извън. Разполагаме с спомагателен запас и при нужда ще бъдат пренасочвани още екипи, разяснява още Гребенаров.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР