На българския пазар има над 100 козметични продукта, които имат

...
На българския пазар има над 100 козметични продукта, които имат
Коментари Харесай

На пазара има над 100 фалшиви дезинфектанти

На българския пазар има над 100 козметични продукта, които имат искания, че са дезинфектанти, само че не са. Това сподели в четвъртък основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев по време на уебинар, отдаден на COVID-19.

Той изясни, че управляващите към този момент са предизвестили производителите и са дали период 48 часа да прекратят предлагането им. Някои от тях са се съобразили, а за останалите ще се приложат други механизми за ограничение.

Кунчев изясни, че всички приети за дезинфектант препарати на българския пазар, са оповестени на уеб страницата на Министерството на здравеопазването.

На опаковките на препаратите би трябвало да е посочен номерът на разрешителното и от коя дата е приет за дезинфектант. Имало е случаи измежду арабски и турски артикули, които са надписвали етикетите на продуктите си, без те да дават отговор на условията за дезинфектант.

" Неспазването на противоепидемичните ограничения не се дължи на неведение, а по-скоро на отвращение. С този феномен се сблъскваме освен ние ", сподели Ангел Кунчев и напомни за огромните демонстрации преди дни в Германия и в Израел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР