На българо-турската граница днес са спрени 275 нелегални мигранти при

...
На българо-турската граница днес са спрени 275 нелегални мигранти при
Коментари Харесай

МАЩАБНА АКЦИЯ: Над 700 служители на реда са на границата, задържани са над 270 мигранти

На българо-турската граница през днешния ден са спрени 275 незаконни мигранти при огромна профилирана полицейска интервенция. До този миг има 13 случая. Това е от 6:00 часа сутринта досега, заяви пред публицисти комисар Ивайло Тончев, шеф на Граничното полицейско ръководство в Елхово.

Операцията се организира и все още на територията на областите Бургас и Ямбол. В нея вземат участие към 700 чиновници на Министерство на вътрешните работи. Обособени са 25 контролни пункта в пътни сектори в общините Малко Търново, Средец и Елхово. По време на инспекциите са арестувани 10 незаконни мигранти от Мароко и двама български жители с тях в региона на Средец, осведоми още Тончев.

Мигрантският напън е по-силен спрямо предходната година, твърди още той. Превозването на мигранти се прави с всевъзможен тип транспортни средства, отговори той на журналистически въпрос.

„ Включително и коли за спешна помощ, коли вид баничарки, бусове, леки коли, в частност комби. В момента с тези сили и средства съумяваме да се оправим “, акцентира комисар Тончев.

Операцията ще продължи до отпадането на нейната нужда, добави началникът на Граничното полицейско ръководство в Елхово.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР