На Бахмутското направление руските войски продължават да разширяват зоната на

...
На Бахмутското направление руските войски продължават да разширяват зоната на
Коментари Харесай

Битката за Часов Яр: Богдановка падна, ВСУ строят отбрана на канала Северски Донец – Донбас

На Бахмутското направление съветските войски не престават да уголемяват зоната на надзор към Часов Яр. По предварителни данни елементи на 98-а въздушнодесантна дивизия са завладяли югозападните околности на Богдановка, написа Телеграм каналът " Рибар ", представен от " Фокус ".

Според данните на Telegram канала, на север от селището военнослужещи от съветските въоръжени сили са напреднали най-малко до фермата, а от юг са стигнали до сектора Орлова. Украинските елементи са се отдръпнали от Богдановка към Калиновка, в източните околности на която, съгласно някои сведения, са се завързали боеве в региона на улица Лесная.

В същото време Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) построяват нова отбранителна линия по крайбрежието на канала Северски Донец - Донбас, където преди този момент е била открита полоса от минно-взривни заграждения.

В източните околности на Часов Яр се водят конфликти в региона на улица Горбатов в микрорайон Канал. През последните дни военнослужещи от съветските въоръжени сили слагат под напън украинските елементи край учебно заведение № 77, само че към този момент няма фрагменти, които да удостоверяват контрола на съветските въоръжени сили над постройката.

Както отбелязва " Рибар ", украинското командване има намерение да поддържа защитата в останалата част от микрорайона Канал допустимо най-дълго, до момента в който дефинитивно бъде подготвена отбранителната линия на водната бариера Северски Донец-Донбас, на запад от която е ситуирана по-голямата част от града.

Позициите на украинските въоръжени сили в Часов Яр непрестанно са подложени на артилерийски удари, а съветската авиация " работи " по многоетажни здания, където ВСУ са оборудвали наблюдателни пунктове и позиции на оператори на ПТРК. Има и известия за удари по пунктове за краткотрайно разполагане на украинците в града.

На запад от Красное съветските въздушно-десантни войски (ВДВ) се бият в покрайнините на канала Северски Донец - Донбас. В същото време щурмовите войски се пробват да заемат преобладаващи височини в региона на естествения резерват Ступки-Голубовские-2.

Въпреки триумфите на руснаците от последните дни, занапред им предстоят тежки борби, плануват от Telegram канала. В момента задачата на съветските въоръжени сили е прекосяването на канала Северски Донец – Донбас, по който се построява нова линия на защита на въоръжените сили на Украйна.

При триумф на руснаците във форсирането на украинските позиции, ситуацията на ВСУ доста ще се усложни и командването ще се изправи пред въпроса би трябвало ли да се пази градът, или частите да бъдат изтеглени на по-задни позиции.

Руските войски усилват интензивността на обстрела на Часов Яр в Донецка област и стартират да " изравняват " града " със земята ". Това съобщи съоснователят и анализатор на DeepState Роман Погорели в коментар за " Еспрессо ". По думите му бойците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не престават да отбраняват и отблъскват интензивните офанзиви на руснаците.

" Врагът към този момент е почнал да изравнява града със земята, употребявайки огромно количество авиация. Броят на въздушните удари се усилва с всеки минал път. Хвърлят се ФАБ, КАБ и е въпрос на помощ от нашите сътрудници по Противовъздушна отбрана, с цел да унищожим вражеската авиация и да не позволяваме самолетите й “, акцентира Погорели.

Според анализатора на DeepState, ВСУ се оправят добре. Тежки боеве се водят и в региона на селата Ивановское и Богдановка.

" Руснаците се пробват да се приближат от всички страни, да се промъкнат с пехота и техника, те работят с дронове и унищожават всичко в близост с самолети, само че отбранителните сили устояват и ние би трябвало да помогнем на нашите бранители “, добави още Погорели.

По-рано бе обявено, че съветските сили ползват тактичност на двойни удари при щурма на Часов Яр. Тя се състои в заобикаляне на противникови позиции от фланговете и по едно и също време осъществяване на директна фронтална офанзива.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР