На автомобилния производител Ferrari се наложи да опровергава хакерски твърдения(снимка:

...
Коментари Харесай

Рансъмуер банда твърди, че е хакнала Ferrari


На автомобилния производител Ferrari се наложи да опровергава хакерски изказвания
(снимка: CC0 Public Domain)

Италианският авто производител Ferrari проверява приключване на вътрешна документи. Кибер-бандата RansomEXX твърди, че точно тя е хакнала инфраструктурата на компанията, само че това може да не е напълно правилно.

Множество вътрешни документи, таблици, управления за ремонт и други файлове, за които се твърди, че са откраднати от Ferrari, се появиха на уеб страницата за течове, поддържан от RansomEXX. Общият размер на тези данни е релативно дребен – 6,99 GB.
още по темата
Всички данни са оповестени в общественото интернет пространство, което единствено по себе си е много необичайно. От Ferrari към този момент са удостоверили единствено достоверността на документите, само че не и обстоятелството на самата хакерска атака.

„ Ferrari няма доказателства за пробив във вътрешните си системи или рансъмуер офанзива и осведоми, че бизнесът и индустриалните интервенции на компанията протичат обикновено, без никакви разстройства. Компанията подхваща ограничения за идентифициране на аргументите за случилото се и ще направи всичко належащо за това ”, споделя представителят на компанията Дарио Еспозито пред Red Hot Cyber.

През декември 2021 година италианският производител на измервателно съоръжение Speroni Spa, сътрудник на Ferrari, Lamborghini, Fiat, VAG и Brembo, беше нападнат от групата за криптиране Everest. Нападателите откраднаха общо 900 GB данни. През март, а по-късно и през май 2022 година операторите на Everest пуснаха за продажба откраднатите данни, с незнаен резултат.

Засега не може да се удостовери недвусмислено, че 7GB, предоставени от RansomEXX в общественото интернет пространство, са част от кражбата на Everest. Няма информация по кое време са основани тези документи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР