На автомагистрала Тракия днес в района на Чирпан започна първата

...
На автомагистрала Тракия днес в района на Чирпан започна първата
Коментари Харесай

НАП и митниците влизат в битката с джигитите

На автомагистрала " Тракия " през днешния ден в региона на Чирпан стартира първата от ежемесечните всеобхватни инспекции за сигурност на придвижването по пътищата, оповестява Българска телеграфна агенция. Това е една от незабавните ограничения за понижаване на пътнотранспортния травматизъм в България, които бяха признати на съвещание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата.

В инспекцията взеха присъединяване Министерство на вътрешните работи, Изпълнителната организация " Автомобилна администрация ", Агенцията " Пътна инфраструктура ", Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ". Организацията и координацията им се прави от Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП).

Модерни устройства, които засичат от разстояние данните от тахографите в транспортните средства, са били включени в инспекциите по пътищата, посочи Антон Ставрев от Изпълнителната организация " Автомобилна администрация ". Тези устройства разрешават по-лесно осъществяване на контролни инспекции при прекосяване на пътно транспортно средство по автомагистралата, изясни още той.

Устройството засича данни от интелигентния тахограф, които предава на таблет и демонстрира дали има потребление на карта на лидер, вярно потребление на тахографа, скорост и всички останали данни, които тахографът предава при общоприета инспекция, посочи Ставрев. Уредът не може да засече тахографа от километър, засичането става при прекосяване на транспортното средство, само че това разрешава при определяне на нарушаване лидерът да бъде спрян на последваща отбивка.

" Приетите ограничения на ДАБДП от 12 септември тази година включват мярка за изчерпателен надзор от всички институции, които имат опция да влияят върху държанието на всички участници в придвижването, както и на всички компании, които правят транспорт на лица и товари, за по-малко нарушавания и противопоставяне на войната по пътищата ", разяснява Росен Рапчев, държавен специалист в ДАБДП.

По думите му днешната интервенция не е ориентирана към избран тип транспортни средства, а против всички. " В този широкообхватен надзор задачата е да повлияем върху цялостното държание на водачите и по този метод да караме хората да се замислят по какъв начин би трябвало да извършват своето най-важно обвързване, а точно да се придвижват безвредно ", означи Рапчев.

Той изясни, че чиновниците на ДАБДП ще правят диалог с водачите за това какви са заплахите, свързани с придвижването на пътя, в това число и за идните такива след летния сезон - изменящи се метеорологични условия, мъгла, дъжд.

Ще бъдат осъществявани инспекции за цялостното съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, посочи началникът на Пътна полиция - Стара Загора, Димитър Димитров.

Това ще включва инспекции за приложимост на наркотични субстанции и алкохол от страна на водачите и не на последно място - определяне на транспорт на незаконни мигранти, както и други закононарушения. Всички институции ще правят инспекции по техните посоки, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР