На Архангелова задушница държавният глава и върховен главнокомандващ почете паметта

...
На Архангелова задушница държавният глава и върховен главнокомандващ почете паметта
Коментари Харесай

Президентът: Нека днес се поклоним пред духа на всички близки, които телом не са сред нас, но ние винаги ще носим в сърцата си


На Архангелова задушница президентът и висш главнокомандващ уважи паметта на починалите български воини

Християнската обич е по-силна от гибелта, по тази причина дано през днешния ден се поклоним пред духа на всички тези близки хора, които телом не са измежду нас, само че ние постоянно ще носим в сърцата си. Това съобщи президентът Румен Радев, откакто през днешния ден, на Архангелова задушница, взе участие във боен обред - панихида за всички починали български воини.



Пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища президентът и висш главнокомандващ Въоръжените сили уважи паметта и отдаде благодарност на военнослужещите ни, дали живота си за България.



„ Днес почитаме скъпите ни покойници и починалите в редовете на Българската войска. Днес е ден на християнската обич и смирението ", съобщи Румен Радев и напомни стих на поета Димчо Дебелянов: „ Мъртвият не ни е зложелател! ".

„ Единението значи да спрем да разделяме мъртвите на свои и на непознати, да разберем, че всички жертви заслужават респект, а човешките усеща на всеки един заслужават почитание ", добави президентът Радев.



По мотив Архангелова (мъжка) задушница заупокойна панихида отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп. В ритуала в София участваха министърът на защитата Георги Панайотов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, представители на управлението на Министерството на защитата, висши офицери от въоръжените сили, членове на военнопатриотични съюзи. В ритуала присъединяване взеха представителни елементи от Националната гвардейска част и знаменен взвод със знамената-светини.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР