На 97-годишна възраст е починал бившият президент на Германския футболен

...
На 97-годишна възраст е починал бившият президент на Германския футболен
Коментари Харесай

Почина бивши президент на Германския футболен съюз и приятел на България

На 97-годишна възраст е умрял някогашният президент на Германския футболен съюз (ГФС) и огромен другар на България Егидиус Браун. Браун ще бъде запомнен с голямата си обществена ангажираност, даренията за домове за сираци, включително и в България. У нас той беше почетен президент на SOS-детските селища – организация за деца, лишени от наставнически грижи. Браун ръководеше немския футбол в интервала от 1992-а до 2001-а година, откакто 15 години преди този момент е бил ковчежник на организацията.

Днес е печален ден за всички футболисти в Германия и в Европа, а също по този начин и за всички хора, които по някакъв метод са свързани с футбола, съобщи президентът на ГФС Бернд Нойендорф. Със гибелта на Егидиус Браун ниие губим една специфична персона, който използваше футболът, с цел да оказва помощ на хората, които имаха действителна потребност от внимание. Особено беше зает да дава благоприятни условия и упътвания на младите ". Браун взема решение да стартира тази своя акция, откакто през 1986-а година по време на Световното състезание в Мексико посещава детски център и вижда при какви условия живеят момчета и девойки без родители. Това прекатурва визиите му. След 2001-а година, когато напуща поста президент на централата, наследниците му вземат решение да основат фондация на негово име.

На всеки две години фондация Егидиус Браун провежда благотворителен футболен мач, в който парите се събират с такива цели. Негова известна имитация беше, че „ футболът е освен това от победа с 1:0 “. А различен някогашен началник на ГФС – Волфганг Нирсбах го назова " обществената съвест на немския футбол ". Нойендорф прибавя: " Социалният ангажимент на Браун беше крепко вклинен в неговото ДНК и го вкара в Устава на нашата федерация. Негова е заслугата ГФС в продължение на десетилетия да оказва помощ на доста обществени стратегии ".

По време на управническия интервал на Егидиус Браун, Германия завоюва Европейското състезание през 1996-а година. Той изпрати вкъщи звездата Щефан Ефенберг поради непристоен жест към публиката и беше доста смутен от вандализма на немските почитатели по време на Световното състезание през 1998-а година, когато френският служител на реда Даниел Нивел беше тежко ранен.
 Лион ще желае от Тотнъм да задържи Ндомбеле с нов наем Лион ще желае от Тотнъм да задържи Ндомбеле с нов наем 16 март | 16:41 26 0  Холанд ще реши напълно скоро къде ще продължи кариерата си Холанд ще реши напълно скоро къде ще продължи кариерата си 16 март | 16:30 194 0  Видал ядосал шефовете на Интер с изявлението за бъдещето си Видал ядосал шефовете на Интер с изявлението за бъдещето си 16 март | 16:21 383 0  Еди Хау отхвърли да разяснява неща отвън футбола Еди Хау отхвърли да разяснява неща отвън футбола 16 март | 16:19 242 0  Бивша звезда на ЦСКА подписа с бразилски гранд Бивша звезда на ЦСКА подписа с бразилски гранд 16 март | 15:58 2075 0 Виж всички Водещи Новини  От БФС: Конгресът е анулиран От БФС: Конгресът е анулиран 16 март | 16:20 2182 11  Лудогорец се проваля в една от огромните си цели Лудогорец се проваля в една от огромните си цели 16 март | 13:33 18029 61  За достойнството на таблото За достойнството на таблото 16 март | 13:19 12791 37  Безупречен Григор Димитров укроти машина за сервиси в Индиън Уелс Безупречен Григор Димитров укроти машина за сервиси в Индиън Уелс 16 март | 04:30 59123 52  Левски счупи следващ връх Левски счупи следващ връх 16 март | 11:23 26477 61 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР