На 90 процента съм сигурен, че Олимпийските игри в Токио

...
На 90 процента съм сигурен, че Олимпийските игри в Токио
Коментари Харесай

Добромир Карамаринов на 90% сигурен, че олимпиада ще има

На 90 % съм сигурен, че Олимпийските игри в Токио ще се състоят. Тази прогноза направи президентът на Българска федерация лека атлетика и президент на Европейската атлетическа асоциация Добромир Карамаринов.

" Без Олимпийските игри в Токио доста неща ще се трансформират. Затова ще създадем всичко допустимо Игрите да се състоят. Знаем, че жителите на Токио са към този момент срещу в по-голямата си част, само че на този стадий тяхното мнение не е подобен фактор. За мен на 90 % игри ще има. Атмосферата ще бъде доста друга, само че би трябвало да създадем и взаимни отстъпки ", сподели Карамаринов.

Той добави, че очакванията на България за положително показване на Игрите са свързани с опитните Мирела Демирева, Ивет Лалова, Габриела Петрова и Тихомир Иванов.

" От българските спортисти преди всичко чакам да бъдат здрави. Някои от звездите ни пропущат зимния сезон, с цел да се готвят за Игрите. Това може би е добре за тях. Ние във федерацията обаче работим с по-далечна вероятност с младите спортисти. Отборът ни за Токио ще бъде доста подобен с този, който бе в Рио ", сподели Карамаринов.

Той добави, че първите цели пред състезателите ни са положителни представяния на идните Балканиади в зала - за юноши и девойки до 20 години в София на 13 февруари и за мъже и дами в Истанбул седмица по-късно.

" На Балканиадата в София ще вземат участие 18 страни. От членовете на Балканската лекоатлетическа федерация състезатели няма да изпратят само Азербайджан, Кипър и Сан Марино. Ще има обаче и участници от Малта, които ще бъдат отвън класирането. В Истанбул ще вземат участие спортисти от 19 страни, тъй че ни чакат мощни надпревари ", уточни Карамаринов.

Той открои и дилемите, които предстоят пред Европейската атлетика, която оглавява.

" На първо място би трябвало да се върнем към естествения спорт. Пандемията нанесе доста тежък удар на леката атлетика. Това не се видя при състезателите на най-високо равнище, които и през предходната година продължиха да усъвършенстват върхове. Но за състезателите на приблизително равнище годината бе доста тежка. Световното състезание в зала Нанцзин бе преместено за 2023 година. Радостно е, че европейското състезание в Торун тази година ще се състои в първата седмица на март. Надяваме се да успеем да проведем всички планувани надпревари. През предходната година с отлагането и анулацията на надпревари загубихме равнище. Още един сходен сезон и ще изпаднем в доста тежка обстановка ", добави Карамаринов.

" Европейската атлетика ще подкрепи федерациите на разнообразни равнища. Сега, при актуалните условия на пандемия, взимаме повече ограничения против ковид, в сравнение с е нужно. Но те са с една цел - надпреварите да ги има и да се организират. За благополучие финансовото положение на европейската централа е положително и можем да оказваме помощ на федерациите. Много хора мисля, че става въпрос единствено за финанси, само че ние даваме сериозна поддръжка и методически и организационно, изключително на по-малките и по-нови федерации ", сподели още той.

Добромир Карамаринов приказва и по тематиката с имунизациите, които могат да се окажат наложителни за провеждането на Олимпийските игри и други огромни спортни конгреси.

" Не желая да вземам отношение за или срещу имунизациите, само че преди всичко би трябвало да имаме вяра на науката. Ясно е, че слагането им е пожелателен развой, само че и присъединяване на Олимпийски игри е по избор, то не е наложително. Чрез имунизацията даваме късмет да се организира едно спортно съревнование. Финансовата част на този развой не би трябвало да бъде от никакво значение. Глобалното имунизиране ще реши въпроса с Олимпийските игри. Науката дава гаранции, че имунизацията дава имунитет против този вирус и би трябвало да и имаме вяра ", приключи Карамаринов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР