На 90-ия рожден ден на един от най-добрите хора, които

...
На 90-ия рожден ден на един от най-добрите хора, които
Коментари Харесай

Бяха Тримата глупаци, сега всички ни правят на глупаци, Доньо

На 90-ия рожден ден на един от най-хубавите хора, които познавам - Доньо Донев, сме длъжни да рапортуваме: По твое време сътвори Тримата простаци, а в наше време всички ни вършат на простаци!

Чудя се от време на време какъв брой талантлив е бил този човек – хем да направи героите си, събрали толкоз международни награди, по облик и сходство на „ първия партиен и държавен ръководител” Тодор Живков в един тоталитарен режим, хем да го направи по този начин в своя добросърдечен, простодушен и комичен жанр, че да няма по какъв начин да ги забранят, с цел да не излязат цензорите простаци.

Тъжно е, че 30 години след рухването на режима разрешаваме хем всички да се пробват да ни вършат на простаци, хем епохата ни на демократура да не може да роди нов Доньо, нов Алеко, а единствено леко наивната Сляпа Вайша. Ще кажете – не е ли доста мощно сравнението с Алеко? Ами, не е. Не забравяйте по какъв начин през 2001 година тогавашната Комисия по досиетата на Костов / Методи Андреев спести на България досието на Гоце, та го направи месеци по-късно президент.

Но уточни с пръст Доньо и, с решаващото подпомагане на огромните медии – присъдружни на всеки режим, го умъртви посредством обществен линч, с цел да не донесе бедният аниматор някой % повече на царската партия. След това той не беше същият, не мина доста време и ни напусна. С усмивката, с акордеона и с живите облици, които все бяха с него. Никой обаче не е пропуснат и нищо не е забравено! Поне от 19 минути.

Борис Ангелов
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР