На 9 юли Ханой предаде останките на двама американски войници,

...
На 9 юли Ханой предаде останките на двама американски войници,
Коментари Харесай

Виетнам предаде останките на американски войници

На 9 юли Ханой съобщи останките на двама американски бойци, убити по време на войната във Виетнам, на Съединени американски щати. Настоящата гала, която се извърши на военното летище Zalam във виетнамската столица, стана 155-та поредна от 1973 година, когато американският боен контингент беше изтеглен от Виетнам. Останките на бойците са открити по време на 143-тата взаимна експедиция, извършена от април до юли тази година във виетнамската джунгла.

Вашингтон високо цени ефикасното съдействие с държавното управление и народа на Виетнам в търсенето на американски войски, изчезнали по време на войната. Според американски посланик търсенето на останките на американски военнослужещи, изчезнали след войната във Виетнам, е значим миг в филантропичното съдействие сред държавните управления на двете страни.

Според формалната дефиниция на Вашингтон връщането у дома на останките на починали и изчезнали бойци е народен приоритет за Съединени американски щати. По време на войната в Индокитай се счита, че са изчезнали над 2000 американски военни и цивилни. От тях 1900 не са се завърнали от Виетнам, близо 500 – от Лаос, а броят на изчезналите бойци в Камбоджа е 90.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР