На 9-ти юни в 12-та авиационна база завърши обучението на

...
На 9-ти юни в 12-та авиационна база завърши обучението на
Коментари Харесай

Завърши обучението на специализантите от курса „Младши сержант – първи модул”/СНИМКИ/

На 9-ти юни в 12-та авиационна база приключи образованието на специализантите от курса за придобиване на военна и длъжностна подготовка „ Младши сержант – първи модул ”.

Тяхната подготовката се организира в „ Центъра за подготовка и образование ” с шеф подполковник Ивайло Ницов. Отговорник на курса бе майор Павлин Павлов – шеф на Сектор „ Общовойскови, административен и логистичен ”. Под директното управление на инструкторите - сержант Мирослав Аладжов, сержант Павлин Богданов и младши сержант Десислава Димитрова специализантите получиха познания и умения за осъществяване на функционалните отговорности като сержанти от Военновъздушни сили.



Учебната стратегия включваше занятия по следните дисциплини: общовойскова, строева, физическа, лидерска, тактическа и огнева подготовки, съществени положения на ЗОВС история на българските Военновъздушни сили и други Паралелно с теоретичната подготовка бяха извършени и доста на практика занятия, които способстваха за рационализиране на знанията, придобиване на умения за деяние в разнообразни обстановки, работа в екип, повишение на волевата резистентност и физическата натренираност.



Курсът приключи с полагане на сложен изпит по другите дисциплини. Резултатите отразени в протоколните листи потвърждават, че образованието е извършено на доста високо равнище и специализантите са усвоили нужните познания и на практика умения. Постигнатият общ триумф е Много добър 5,19. Пълни отличници на курса са редови войник 3-ти клас Мария Петрова от в.ф. 28000 – Граф Игнатиево, ефрейтор 2-ри клас Цветан Топузов от в.ф. 24900 – София, редови войник 3-ти клас Николай Петков от в.ф. 52090 – Долна Митрополия и ефрейтор 2-ри клас Борислав Георгиев от в.ф. 52090 – Долна Митрополия.



Командирът на 12-та авиационна база – полковник Петър Банков поздрави специализантите за постигнатите резултати, безупречна дисциплинираност, висока мотивация и отговорност. Изказа признателност към командния и инструкторски състав на „ Центъра за подготовка и образование ” за усърдието, всеотдайността и професионализма, които са положили за обезпечаването и провеждането на първокачествен образователен развой.



Автор на фотосите от извършени занятия: редови войник 2-ри клас Константин Колев – военно формирование 54320 Божурище.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР