На 9-ти и 10-ти декември 24 отбора се впуснаха в

...
На 9-ти и 10-ти декември 24 отбора се впуснаха в
Коментари Харесай

Adrenaline Rush са победителите в турнира Champions of the Thundergod



На 9-ти и 10-ти декември 24 тима се впуснаха в онлайн шампионата от турнирния цикъл OVERCHARGE - Champions of the Thundergod . На българската сцена за електронни спортове се срещнаха едни от най-отдадените и непрекъснати български тимове, които оспорват шампионата си на всяко следващо българско състезание, както и тимове, които за първи път навлизат в спортния гейминг и внасят свежа и обнадеждаваща тръпка в българското Dota 2 общество.

Турнира беше извоюван от Adrenaline Rush след победа на финала против petio_team , а на трето място останаха The Evil 5 .

А какво стана в двата дни ще ви преразкажем в идващите няколко абзаца.

Първия ден стартира с оспорвани борби в Round of 32, където тимовете направиха първите си стъпки към величието. В този рунд на въодушевения Hulki му беше предоставено неповторимото наслаждение да разяснява онлайн срещата сред Zero Impact и сборката на спечелилия от The International 2017 - MinD_ControL - кодово име Ït’s not Удобно!”. Въпреки, че Zero Impact в състав SaVa, flabe_909, Earendel, S1mpl3 и Analdin дадоха от себе си най-хубавата си игра, It’s not Удобно! надви със солидна преднина и продължи в идващия рунд. В първи рунд нямаше особени изненади и след разиграването на мачовете останаха 16 тима, които продължиха в идващия рунд.

Във втори рунд Ro16 на стрийма се игра срещата сред небезизвестните petio_team и Академията на Марто, които изобщо не са за подценяване, като в тима им виждаме и Hawkeye. И по този начин, съотборници в Komanda -, в този момент съперници на гористата карта на DOTA 2, двата тима изиграха доста красива игра, която приключи с победа за petio_team. В този кръг още веднъж не се случиха прекомерно непредвидени развръзки, като единственото по-любопитно нещо беше дуела сред Debilite и Antilopkite. Ако не друго, това е борба, която бих желал да видя IRL.

В трети рунд Ro8 от първия ден нещата към този момент станаха напечени, като най-хубавите тимове към този момент бяха единствено на крачка от прекосяване във финалния втори ден. The Evil 5 надвиха над our mid sucks (знаете, кой да вините), petio_team потвърдиха, че общо в тима имат над 50 IQ, като победиха сборката на 10 IQ Players, а Bay Life надделяха Antilopkite и откриха местата си във финалния ден. Най-интересния дуел в този кръг се оказа този сред adrenaline rush и It’s not УДОБНО!. В него направлявани от Sand King-а на MinD_ControL и Invoker-a на Bozhiman, стака на Иван се изправиха против Power-a и компания, а Morphling-a не прости. Legion Commander-а на Cpt. Straw не му оказа помощ изключително, като не съумя да употребява дейно Duel-а си, а Vihren на своя Tidehunter се усещаше много удобно. След като It’s not Удобно се оказаха в догонваща позиция по средата на играта, на MinD_ControL му се наложи да прави чудеса от смелост открадвайки Aegis от adrenaline rush, само че това единствено въвлече съотборниците му в отборна борба, за която те не бяха готови да се борят. Adrenaline Rush продължи във втория ден на шампионата, където ги чакаха The Evil 5.

Във втория ден The Evil Five бяха победени от adrenaline rush след 2 красноречиви игри, които Hulki показа на феновете гледащи на стрийма. След вчерашната победа над стака на Иван, както и успеха с 2 на 0 в полуфинала adrenaline rush изглеждаха съществени кандидати за продобиване на шампионата и лишаване на купата “Непобедими” на тима на Петьо в българските шампионати.

От другата страна на схемата petio_team се срещнаха с BAY LIFE и също победиха в своя полуфинал с 2 на 0. И в двете игри изглеждаше все едно композицията на petio_team просто работеше по-добре и започваше да господства още от laning етапа, като огромна част от триумфа им се дължеше на навременните ротации на СТОМАНЕН и eN.

BAY LIFE предостъпиха третото място на The Evil 5.

На финала се изправиха двата титана на българската дота сцена petio_team и adrenaline rush. И двата тима бяха построени от ветерани, които са се срещали нееднократно на бойното поле. За adrenaline rush - elwyN, Admiral Vanka, Power, Veselqka и TECHNO и за petio_team - СТОМАНЕН1, kikoni, eN, Nikobaby и Feeding Inc.

В първата игра сред двата тима kikoni беше shutdown-нат и не можа да разиграе своята панда, само че за негова сметка Lycantrope-а в ръцете на Power беше ужасяваща панорама за съпортите на petio_team по време на отборните борби. Друг впечатляващ подробност в тази среща беше неустрашимият Вихрен, който игра своя Doom по много нападателен метод и през по-голямата част от времето имаше триумф в покушенията върху противниковите играчи. Adrenaline rush взеха успеха в тази игра след 40 минути

Втората игра сред двата тима можеше да се опише единствено с 3 думи. Наяден. Anti. Mage. Умопомрачително бързото Battlefury пристигна в инвентара на Power към 10-тата минута, а от този миг нататък лекотата, с която акумулираше фарм и предмети беше ненадмината.За разлика от Anti Mage съотборниците му не се справяха толкоз цветущо и при започване на играта тима на Петьо изглеждаше в много добра позиция. Няколкото сполучливи борби в интерес на petio_team в mid game-a им дадоха опция да изравнят отборния си net worth с този на Adrenaline Rush и това им даде самочувствието да се сбият в мълниеносен team fight, в който Adrenaline Rush не изгубиха нито един състезател, а petio_team всички без Weaver. От този миг нататък petio_team въпреки и в към момента водейки по убийства не можеха да се опълчват на Мощта на Power и компания и с всяка минала минута падаха все по-назад и по-назад до 46-тата минута, в която играта завърши в интерес на Adrenaline Rush.

И по този начин Adrenaline Rush съумяха да победят petio_team с в действителност красива и умна игра и сме горди, че участваха и се раздадоха на Champions of the Thundergod. Petio_team се бориха почтено и демонстрираха предимство във всеки мач, чак до финала. The Evil 5 и BAY LIFE демонстрираха постояноство и още веднъж се подредиха на едни от най-високите равнища в българското DOTA общество.

Както и е чест и наслаждение присъединяване на всички други тимове в шампионата, пожелаваме ви повече триумф следващата година.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР