На 9 септември 1890 г. в град Хенривил, Индиана, се

...
На 9 септември 1890 г. в град Хенривил, Индиана, се
Коментари Харесай

Неизвестно за известните: Пазят рецептата за пилето на KFC в трезор с 60-сантиметрови бетонни стени

На 9 септември 1890 година в град Хенривил, Индиана, се ражда момче. Родителите му го кръщават Харланд. Баща му Уилбър Дейвид Сандърс умира, когато Гарланд е на 6 години. Майка му работи неуморно, с цел да изхранва трите си деца с една ръка. Гарланд бил най-големият наследник, по тази причина отговарял за готвенето в къщата. Той стигнал единствено до 7-и клас в учебно заведение и взел документите си, с цел да се посвети напълно на печеленето на пари.
Две шепи пилешко в брашно
Когато американската войска стартира да приканва доброволци за окупацията на Куба, Харланд рискува, фалшифицира документи и на 16-годишна възраст се причислява към логистично поделение, където се занимава главно с изриване на конски тор в армейските конюшни, като по време на службата губи 20 кг. След като се завръща от армията, Гарланд сменя доста специалности: асистент на ковач, мияч на железопътни вагони, файтонджия. През този интервал от живота си Дейвид среща и се влюбва в красивото момиче Клаудия, която ще го поддържа през целия сватбен живот. Имат и деца.

След брака си Сандърс основава фериботна компания, като самият той ръководи кораб, който пътува по река Охайо и се движи сред Луисвил и Джеферсънвил в Кентъки. По същото време Гарланд е секретар на Търговската камара в Кълъмбъс, а по-късно там продава акциите на фериботната си компания, с цел да основе компания за ацетиленови лампи. Тя обаче не съумява да се конкурира с съперниците си и затваря. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР