На 9 май, денят на Европа, отбелязваме 74 години от

...
На 9 май, денят на Европа, отбелязваме 74 години от
Коментари Харесай

Честваме Деня на Европа и 74 години от края на Втората световна война

На 9 май, денят на Европа, означаваме 74 години от края на Втората международна война. Пред паметника на Незнайния войник в София ще бъдат положени венци и цветя. В церемонията взе участие и президентът Румен Радев, както и ветерани и членове на военно патриотичните съюзи.

Президентът нееднократно е казвал, че даже и по време на Студената война е имало консенсус от двете страни на Желязната завеса да се осъжда хитлерофашизма и, че това би трябвало да се резервира като позиция.

В 10 ч. пред постройката на президентската администрация тържествено ще бъде издигнато националното знаме за Деня на Европа. Днес се празнува и годишнина от историческата тирада на френския външен министър Робер Шуман за обединяването на Европа.

Годишнината от края на Втората международна война се отбелязва и в други страни, като в Русия се готвят за огромния боен церемониал, станал традиция на днешния ден.
В редица съветски градове ще се проведат военни шествия, а вечерта ще има празнични салюти.

В доста страни по света ще има възпоменателни прояви, в това число така наречен шествия " Безсмъртен полк ". По традиция висшият главнокомандващ на съветските въоръжени сили, президентът Владимир Путин, ще следи основния церемониал на Червения площад в Москва, дружно с редица други представители на държавното управление. В събитието ще вземат участие повече от 13 000 военни, над 130 единици бойна техника и 74 самолета и хеликоптера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР