На 9 и 10 септември 2022 г. в гр. Пловдив

...
На 9 и 10 септември 2022 г. в гр. Пловдив
Коментари Харесай

Утре се открива XIII-тата Национална конференция за редки болести и лекарства сираци

На 9 и 10 септември 2022 година в гр. Пловдив за 13-та поредна година следва да се организира Националната конференция за редки заболявания и медикаменти сираци, проведена от Институт по редки заболявания. Събитието е годишен конгрес, който събира дружно всички заинтригувани страни – медицински експерти, представители на Националния алианс на хората с редки заболявания, студенти по медицина, промишленост и здравни управляващи.

Тази година 32 лектори ще показват и обсъдят новостите в диагностиката, лекуването и следенето на редките заболявания, развиването на европейските референтни мрежи и достъпа до нововъведения.

Международният гост-лектор от Италия - проф. Алесандра Ферлини ще запознае участниците в конференцията с напредъка по европейския план Screen4Care, в който сътрудник е екипът на Института по редки заболявания.

Специален фокус е подложен върху запознаването на студентите медици и млади лекари със актуалната генетична, клинична диагноза и лекуване на невромускулните болести в границите на модула „ Академия за редки заболявания ”, който ще се организира на 9.09.2022 година

Организационния комитет е селектирал 34 постера на специалисти от цялата страна, които могат да бъдат прегледани и разисквани онлайн с създателите им във Виртуалния Конгресен Център към Института по редки заболявания.

Националният алианс на хората с редки заболявания е обичаен сътрудник на конференцията, като се възнамерява разискване положението на грижите, както и оферти за подобряването им.

До 30 септември 2022 година за всички регистрирани участници в конференцията са налични виртуални щандове с над 70 интерактивни материала и видеа, както на Института по редки заболявания, Националния алианс на хората с редки заболявания, по този начин и на сътрудници, представящи нововъведения в региона на медикаментите сираци.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР