На 83-годишна възраст си отиде проф. Ивайло Знеполски. Смъртта му

...
На 83-годишна възраст си отиде проф. Ивайло Знеполски. Смъртта му
Коментари Харесай

Напусна ни проф. Ивайло Знеполски

На 83-годишна възраст си отиде проф. Ивайло Знеполски. Смъртта му е настъпила нощес към 22:00 часа нощес, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от фамилията му.

Той бе мъдрец, културолог, изкуствовед и кино критик, академични учител и политик. 

Проф. Знеполски е роден на 5 август 1940 година в София. Завършва философия в Софийския държавен университет през 1964 година Доктор по изкуствознание с тематика на дисертационния труд „ Философски и естетически проблеми на актуалното европейско киноизкуство “.

От 1970 година работи в Институт за съвременни социални теории (Институт за модерни обществени теории), който е научно звено към Академия за обществени науки и стопанско управлени.

Междувременно преподава „ Анализ на кино лентата “ във ВИТИЗ (1980-1984). След това; лекар на философските науки с тематика на дисертационния труд – „ Социо-културните проблеми в актуалното българско киноизкуство “ (1982), професор във Философския факултет на СУ (1984), началник на катедрата по История и доктрина на културата на Философски факултет на СУ (1991–2003), гост-професор във Висшето учебно заведение по обществени науки в Париж (1997–1999) и в Университета Монтескьо в Бордо (2001).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР