На 83 годишна възраст почина световноизвестната певица Тина Търнър, съобщи

...
На 83 годишна възраст почина световноизвестната певица Тина Търнър, съобщи
Коментари Харесай

Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър

На 83 годишна възраст умря световноизвестната певица Тина Търнър, заяви нейният представител представен от международните медии. Певицата си е отишла след тежко заболяване в своя дом в Швейцария.

Певицата е родена в Тенеси, Съединени американски щати като Анна Мей Бълок. Сред песните, с които ще бъде запомнена са " The Best ", " Proud Mary " и " Nutbush City Limits ". Носителка е на голям брой награди " Грами ".

През 2021 година певицата се раздели с обществените изяви и почитателите си с документален филм за драмите, възходите и паденията в живота си.



фотоси: БТА/Архив

Кариерата на огнената певица стартира през 50-те години на предишния век, в ранните години на рокендрола. През годините Тина Търнър се трансформира в същински феномен, превзел света с частите, които превзеха класациите.

Тина Търнър ще остане в съзнанието на хората с буйната си грива, тесните дънки, късите поли, високите токчета и най-много с усета си към музикални опити и затрогващи балади. Тя бе известна с прозвището " Кралица на рокендрола " и получи 8 награди " Грами ", от които 6 през 80-те години.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР