На 83-годишна възраст почина световният шампион от 1966 година с

...
На 83-годишна възраст почина световният шампион от 1966 година с
Коментари Харесай

На 83-годишна възраст почина Джордж Коен - световен шампион с Англия от 1966 г.

На 83-годишна възраст умря международният първенец от 1966 година с националния тим на Англия Джордж Коен, оповестиха от някогашния му клуб Фулъм.

Коен дебютира за националния тим на страната през 1964 година и до края на спортната си кариера облича екипа на " Трите лъва " 37 пъти. Като корав титуляр на десния фланг на отбраната, Джордж Коен има доста значима роля при единствената международна купа на Англия. През цялата си кариера той играе за един клуб – Фулъм, за който записва 459 мача.

" Всички във ФК Фулъм се надълбоко натъжени от гибелта на един от най-великите футболисти и същински благородник отвън терена – Джордж Коен, притежател на Ордена на Британската империя ", се споделя в туитър акаунта на тима от Западен Лондон.

Приеман е за знак на Фулъм, а пред стадиона е построена негова скулптура. Роден е във региона на Фулъм, само че иронично – по-близо до Стамфорд Бридж, в сравнение с до Крейвън Котидж.

" Заиграх във Фулъм, тъй като беше по-лесно. Иначе с моите другари при започване на 50-те години ходехме на мачовете без билети, влизайки през едно дърво. Клубът разбра, само че никой в никакъв случай не ни спря да го вършим. Вероятно това е методът да съберат млади почитатели ", споделя Коен в изявление през 2016 година.

Първоначално работещ като член на личния състав на терена, той скоро смени метенето на терасите и чистенето на ботуши с огромната сцена, като дебютира против Ливърпул като 17-годишен през март 1957 година. Само трима души имат повече мачове за Фулъм от него и това са Джони Хейнс, Еди Лоу и Лес Барет.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР