На 82-годишна възраст починаизвестният американски писател и носител на много

...
На 82-годишна възраст починаизвестният американски писател и носител на много
Коментари Харесай

Почина известният американски писател Ръсел Банкс

На 82-годишна възраст умря известният американски публицист и притежател на доста награди Ръсел Банкс , съобщи Асошиетед прес.

Award-winning author Russell Banks has died at age 82. He rooted such novels as “Affliction ” and “The Sweet Hereafter ” in his native Northeast and imagined the dreams and downfalls of everyone from blue-collar workers to the abolitionist John Brown.
— The Associated Press (@AP)
Той е създател на романите „ Сътресение “ (1989 г.) и „ Сладкото отвъдно “ (1991 г.), пресъздаващи живота в земеделските общности в Североизтока на Съединени американски щати и фантазиите и паденията на всички техни поданици, от елементарните служащи до радикалния аболюционист Джон Браун. 

Банкс, който беше почетен с купата почетен професор на Университета " Принстън ", е умрял през вчерашния ден в северната част на щата Ню Йорк, заяви пред АП неговият издател Дан Халпърн. По думите му, Банкс се е лекувал от рак.

Роден в Нютон, щата Масачузетс, и израснал в Масачузетс и Ню Хемпшир, Банкс се счита за правоприемник на литературната традиция на писатели от 19-ти век като Натаниъл Хоторн и Уолт Уитман.

Син на водопроводчик, Банкс постоянно написа за представителите на работническата класа и за тези, които са изгубили живота си, пробвайки се да се избавят от бедността.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР