На 82-годишна възраст почина певица Мария Петрова, позната приживе като

...
На 82-годишна възраст почина певица Мария Петрова, позната приживе като
Коментари Харесай

Тъжна вест! Почина Примата на старата градска песен – Мария Петрова

На 82-годишна възраст умря певица Мария Петрова, позната приживе като Примата на остарялата градска ария.
„ С дълбока тъга оповестяваме, че на 9 юни ни напусна Мария Петрова. Позната и обичана като Примата на остарялата градска ария и шлагер, а за Нас – наша майка и баба. Благодарим й за любовта, грижите и всеотдайността й! Нейния дух, морал и образование ще бъдат безконечен образец за Нас.
Обичаме те и ще ни липсваш безпределно! Поклон пред светлата ти памет!
Дъщеря Кристина, наследник Камен и внук Григор “, написаха на формалната страница на певицата във Facebook.
Мария Петрова е родена на 30 октомври 1940 година в сeло Торос, Община Луковит. От пълнолетието си живее и работи в Ловеч, където се омъжва и отглежда двете си деца. През 1960 година приключва Института за детски учителки въвВраца, след което се връща в Ловеч, с цел да практикува повече от 30 години. Работила и като областен методист в инспектората по обучение, предава България Днес.
През целия интервал на трудовата ѝ активност като детска учителка е пяла любителски с разнообразни сформира, групи и самостоятелно. Явявала се е на редица фестивали и състезания, главно за национална ария, където е печелила оценки. Участвала е в кино продукции на Българска национална телевизия при режисьора Иван Братанов.
След пенсионирането ѝ през 1993 година се явява на извънредно известния и влиятелен фестивал на остарялата градска ария „ Златен Кестен “ в Петрич, където печели I премия на журито и I премия на публиката за осъществяване на песента „ Пред камината “. На фестивала е забелязала от продуцента Митко Димитров, който й предлага контракт с компания „ Пайнер “ и издава първия ѝ албум – „ Пред камината “, а слад него следват и други албуми. След триумфа на албума Мария Петрова осъществя телевизионни записи за Българска национална телевизия в предаването „ Минаха години “ и рубриката „ На посетители на бяло сладко “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР