На 8 ноември предстоят президентски избори в САЩ – избори,

...
На 8 ноември предстоят президентски избори в САЩ – избори,
Коментари Харесай

Хилъри Клинтън VS Доналд Тръмп по темата за космоса!

На 8 ноември предстоят президентски избори в Съединени американски щати – избори, които ще дефинират политиката на страната в региона на космонавтиката за години наред. През миналите два мандата на Обама ние бяхме очевидци на бурни събития. Програмата “Съзвездие ”, която предвиждаше завръщане на човек на Луната и градеж на лунна станция, бе спряна, въпреки че някои детайли като тежкотоварната ракета и кораба “Орион ” бяха непокътнати. За сметка на това администрацията на Обама насърчи развиването на частната галактическа промишленост и през днешния ден частни компании транспортират товар до “Международната галактическа станция ” и назад, а до няколко години чакаме да стартират да транспортират и хора.

Но какво ще се промени ако Хилъри Клинтън или Доналд Тръмп завоюва? Какви са техните визии за галактическото развиване на Съединени американски щати? Ето как  дават отговор те на въпроса “Какви ще би трябвало да бъдат националните цели на Америка за галактическите проучвания и наблюденията на Земята от космоса, и какви стъпки ще предприеме вашата администрация, с цел да ги реализира? ”

: Предизвикателството на президента Кенеди през 1962 година да отидем до Луната в границите на десетилетие наелектризира нацията, което докара до дълъг интервал на американско водачество в науката и технологиите и подтикна едно потомство на откриватели.

Десетилетия по-късно ние сме изучили Слънцето и всяка една планета в нашата система, картографирали сме повърхността и сме изучили атмосферата на Марс, удостоверили сме съществуването на вода на Червената планета, разкрили сме нови Слънчеви системи с планети, сходни на Земята, картографирали сме разпределението на галактиките във Вселената, следили сме черни дупки, тъмна материя, тъмна сила, построили сме стратегия за мониторинг на озоновия пласт и пагубното въздействие на измененията в климата, разпознали сме и сме картографирали близкоземни метеорити като първа стъпка да предпазим нашата планета от астероиден конфликт. “Международната галактическа станция ” е най-големият и най-комплексен технологически план в историята и той е бил ключ към разгадаването на отговора на човешкото тяло към дългите интервали при нулева гравитация. През последните години нови компании се появиха, които дават обещание новаторски подходи към превозването на товар и по-нататък и на хора в космоса. Американците постоянно са желаели да мислят огромно, да поемат опасности, да напредват. Тези опори ще продължат да са в основата на това, което Америка прави в космоса, също както ни дефинират по отношение на това какво представляваме като индивиди.

Като президент моята администрация ще надгражда над този напредък, ще подтиква нововъведенията, ще води до прогрес на вдъхновяваща, налична, постижима галактическа самодейност. Ние ще би трябвало да поддържаме водачеството на нацията в космоса посредством стратегия, която балансира науката, технологиите и нововъведенията, резервира нашата сигурност и бъдещето на планетата посредством интернационално съдействие и посредством мониторинг на Земята, ще разтеглим нашето роботизирано наличие в Слънчевата система, ще увеличим въздействието на фундаменталните научни проучвания и развиването на другите вложения в галактическата стратегия посредством промотирането на по-добра съгласуваност сред федералните организации, както и посредством кооперацията с промишлеността. Аз ще работя с Конгреса, с цел да подсигуря водачеството на НАСА, както и финансирането и гъвкавостта, които са нужни, с цел да работим по нови способи с промишлеността, като ще сложим фокус върху изобретенията и внедряването на нови технологии и успеваемости, с цел да има нов взрив на финансите посредством основаване на работни места и посредством развиването на американската стопанска система.

Днес, с помощта на серия от сполучливи американски роботизирани откриватели, ние знаем повече за Червената планета от всеки различен. Цел на моята администрация е да разтеглим това знание и да надградим нашите качества, с цел да стане действителност и пилотираното проучване на Марс.

Като младо момиче аз бях толкоз въодушевена от американските достижения в космоса, че писах на НАСА, че желая да стана астронавт. Като президент аз ще оказа помощ да вдъхновим идващото потомство американци, и ще направя всичко, което мога, с цел да имаме най-вълнуващата и най-напредналата галактическа стратегия в света, стратегия, която посреща най-висшите човешки желания в един свят, в който небето към този момент не е граница.

: Космическите проучвания са дали толкоз доста на Америка, включително голяма горделивост във връзка с нашия теоретичен и софтуерен напредък. Една мощна галактическа стратегия ще окуражи нашите деца да търсят резултати от STEM-образованието и ще способства до милиони работни места и трилиони долари вложения в нашата страна. Каскадните резултати на една витална галактическа стратегия са легион и могат да имат позитивен, градивен резултат върху гордостта и посоката на страната ни. Наблюденията от космоса и проучването оттатък нашето лично галактическо обграждане би трябвало да е приоритет. Ние също ще би трябвало да търсим световни сътрудници, тъй като космосът не е единствен приоритет за Америка. Цялото човечество извлича изгоди от достигането на звездите.

Инфо: Sciencedebate

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР