На 8-ми септември 2022 г., от 19:00 часав Художествена галерия

...
На 8-ми септември 2022 г., от 19:00 часав Художествена галерия
Коментари Харесай

С концерт на Студио примо Плевенска филхармония стартира 70-годишния си юбилеен сезон

На 8-ми септември 2022 година, от 19:00 часав Художествена изложба " Илия Бешков " в Плевен ще се състои юбилеен концерт на Камерен оркестър " Студио Примо ", основан преди две десетилетия в Плевен. Заглавието на музикалното събитие е " Солистите " и в него ще вземат участие 17 музиканти, част от които идват в Плевен от разнообразни елементи на света.

Сцената на концерта е същата, на която тъкмо преди 20 години изнасяпървият си концерт новосъздаденият към читалище " ЛИК " в Плевен Камерен оркестър " Студио ПРИМО " с концертмайстор Чавдар Вълков - сегашен концертмайстор на Плевенска филхармония.

" 17 единомишленици, разпръснати по света, обзети от концепцията да се срещнат още веднъж след 20 години, подкрепени от Плевенска филхармония ще застанат един до друг на сцената на Художествена изложба " Илия Бешков " на 8 септември от 19 часа.

Всички тези класни музиканти, всеки самичък със своя ярка солистична кариера, ще застанат в полукръг, без диригент, водени само от богатата си артистична активност и желанието да музицират още веднъж дружно в Плевен и ще показват стратегия, включващи творби на Дворджак, Щедрин, Пиацола, Копланд, Бакарак, Ангел Заберски-син и други

Част от програмата съответствува с програмата, изпълнена на първият концерт на " Студио ПРИМО " преди 20 години. Всички оркестрации за този състав са дело на прелестния аранжор Пламен Проданов, а една от творбите в програмата е негова авторска пиеса ".



Билетите:

В билетните центрове на Плевенската филхармония и в мрежата на Eventim.bg.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР