На 8 май 2019 г. в АЕЦ “Козлодуй бяха подписани

...
На 8 май 2019 г. в АЕЦ “Козлодуй бяха подписани
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй обяви своите стипендианти

На 8 май 2019 година в АЕЦ “Козлодуй ” бяха подписани договорите, с които четирима студенти публично станаха стипендианти на атомната централа, оповестиха от АЕЦ.
Александър Николов – заместител изпълнителен шеф на Дружеството, поздрави младежите, покрили условията за включване в стипендиантската стратегия, показа насладата си да ги назова сътрудници и им пожела сполучливо довеждане докрай на комплицираните специалности, които са избрали.
Атомната централа ще окаже поддръжка за образованието на Пламен Цветков и Любомир Николов – бакалаври в компетентност “Топлоенергетика и нуклеарна енергетика ” на Технически университет – София, на Елица Костова, последваща магистратура по “Ядрена енергетика ” в същия университет, както и на Калоян Караиванов – бакалавър по “Ядрена техника и нуклеарна енергетика ” в Софийски университет “Св. Климент Охридски ”.
До довеждане докрай на образованието си те ще получават стипендия от 1000 лв. за учебен срок, както и възнаграждение на семестриалната такса в размер на цената за държавна поръчка. На сполучливо приключилите ще бъде препоръчан трудов контракт за работа по съответните специалности.
Стипендиантската стратегия на АЕЦ “Козлодуй ” има за цел да разпространява опциите за реализация в нуклеарната промишленост и да подкрепя процеса на професионално израстване на младежите. С това Дружеството дава своя принос за образуване на идващото потомство енергетици, които да продължат безвредната и надеждна употреба на нуклеарните мощности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР