На 8 и 9 юли 2019 г. в София и

...
На 8 и 9 юли 2019 г. в София и
Коментари Харесай

Разбиха работилница за скимиращи устройства

На 8 и 9 юли 2019 година в София и Добрич са арестувани с Европейски заповеди за арест трима български жители, за които са събрани доказателства за присъединяване в незаконната група. Участниците в нея са се занимавали с произвеждане и употреба на скимиращи устройства, посредством които се копират данни от кредитни и дебинтин банкови карти за източването им.
Съвместен екип за следствие от прокурори от Специализираната прокуратура, чиновници от ГДБОП, съдия-следовател и полицейски чиновници от Франция, са разследвали участници в проведена незаконна група за произвеждане и употреба на скимиращи устройства, съобщавата от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

В Добрич е открита и работилница за скимиращи устройства, които след това са били употребявани за незаконно събиране на банкови данни на територията на Франция. При осъществените претърсвания и изземвания в жилища и офиси, както и със СРС, са събрани голям брой доказателства за присъединяване на тримата в проведена незаконна група.

Досъдебното произвеждане на Специализирната прокуратура по случая е формирано през юни 2018 година въз основата на Европейска заповед за следствие, издадена от съдия-следовател при апелативния съд в Лион по отношение на водено там наказателно произвеждане против двама българи. Те са били арестувани няколко месеца преди този момент, до момента в който посреднощ смъкват скимиращо устройство от автоматизирана колонка за гориво.

Предния ден притежателят на бензиностанцията забелязал, че на една от колонките е инсталиран „ скимер “ с микрокамера за записване на въвежданите ПИН кодове за банкови карти и уведомил френските управляващи. Кадрите от видеонаблюдението посочили, че двамата са поставяли и сваляли скимиращите устройства.

Събраните доказателства дали учредения да се допусна, че двамата са част от по-голяма проведена незаконна група в България. Съвместният екип за следствие на територията на България е образуван въз основата на съглашение сред българските и френските правосъдни управляващи. Тримата арестувани с Европейски заповеди за арест в София и Добрич ще бъдат предадени на френските правосъдни управляващи за потребностите на тамошното наказателно произвеждане.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР