На 8 февруари почитаме паметта на голям пророк. Свети пророк

...
На 8 февруари почитаме паметта на голям пророк. Свети пророк
Коментари Харесай

9 сладки имена черпят днес! Почитаме паметта на известен пророк и Сърповидец

На 8 февруари почитаме паметта на огромен оракул. Свети оракул Захария е 11-сети от дребните пророци. Заедно със Свети оракул Агей двамата свети мъже предиздвикали княз Заровавел да възвърне опустошения Йерусалимски храм.
Свети оракул Захария предсказал още, че един ден тържествено в Йерусалим ще влезе Синът Божий Иисус Христос. После ще бъде предаден за 13 сребърника. Ще бъде разпънат на Кръста, а апостолите ще се разбягат по време на Христовите премеждия.

Свети оракул Захария се назовава още Сърповидец, тъй като получил привидение – един слизащ от небето сърп, който покосява неправедните люде. Захари е име с еврейски генезис и значи Бог си спомня.

Захарий се празнува още и на 24 март и 5 септември.

Пророкът умрял в последните години от царуването на персийския цар Дарий Хистасп, към 520 година преди Христа.

Не би трябвало да бъркаме името на Свети оракул Захария със свещеника Захария, бащата на Свети Йоан Предтеча и Кръстител, който посрещнал 3-годишната Дева Мария, когато нейните родители я завели в храма, с цел да я оставят да служи на Всевишния.

Какво значи името Захари?

Захари (Захарий)

Името е с антично еврейски генезис и значи " Божия памет ". Популярно е освен в България, само че и в Русия, Грузия и Армения.
Той е уравновесена, крепко стъпила на земята персона. Отговорен и работлив. Семейството за него е приоритет и постоянно може да разчита на неговата поддръжка. Захари е домошар, защото по природа е нерешителен и срамежлив и не се усеща удобно в шумни компании. Добър другар е, подготвен е да прави саможертви за околните си. В любовта обаче е любвеобилен и безрезервен. Когато Захари обича, той е податлив да пренебрегне своите ползи. Що се отнася до брак, той се дами на младини. Привързан е към брачната половинка и децата си и не изневерява
Ще е благополучен с жена, която носи името Анна, Ва лентина, Вера, Елисавета, Едит, Ева, Ирина, Надеж да, Наталия, Олга. Бракът му с Александра, Светла на, Ина, Дария може да му донесе проблеми.

Имен ден честват Захарий, Захари, Захарина, Хари, Захаринка, Зарко, Зара, Зарин, Зарина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР