На 8 декември да бъде следващото четене на конституционния проект

...
На 8 декември да бъде следващото четене на конституционния проект
Коментари Харесай

Христо Иванов: Промените в Конституцията са напът да се случат

На 8 декември да бъде идващото четене на конституционния план – тази цел е била сложена след диалог с ръководителя на Народното събрание, разкри ръководителят на „ Да, България “ Христо Иванов по време на семинар в Разград с общинските съветници и районните кметове на партията от цялата страна. Той е окуражен, че промените в Конституцията са напът да се случат.

На семинара „ Предизвикателствата пред локалната власт “ с изключение на Иванов, участваха още правосъдният министър Атанас Славов , депутатът Антоанета Цонева , други членове на управлението на партията и народни представители.

Правосъдният министър удостовери думите на Иванов, че идващите месеци ще са решаващи за конституционните промени . Той изясни, че през двата месеца, в които Народното събрание не е работил, диалозите с останалите политически сили, с представителите на правосъдната власт и с гражданското общество, не са спирали .

„ Целта ни е да имаме една консолидирана версия, която да предложим при започване на декември и тя да получи по-широка поддръжка. Да няма оттегляне от главните хрумвания, които до момента бяха оповестени, само че въпреки всичко да сме в границите на необятния консенсус, тъй като като става дума за Конституция, не е въпроса на болшинства. Въпросът е всички да се усещат включени в процеса и най-после резултатът да е новият публичен контракт, към който се стремим “, съобщи Славов.

Депутатът от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ Антоанета Цонева посочи , че в Разград “Да, България ” има най-голяма група в общинския съвет – 9 съветници и акцентира, че групировката по никакъв метод няма да отстъпи от целите си за развиване на града.

„ Уйдурмата, сътворена от ГЕРБ и Движение за права и свободи сред първи и втори тур в Разград на процедура избра и ръководител на общинския съвет. Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи тук са в доста компактно взаимоотношение и излъчиха ръководител от ГЕРБ. С нашите сътрудници тук ще обсъждаме другите подходи за деяние на локално равнище. Те ще бъдат извънредно поредни и непрекъснати във връзка с декларираните от нас цели и в общинския съвет “, сподели тя, предвиждайки обрисувалото се съдружно взаимоотношение на локално равнище да не успее да даде опция на града да се развие.

Чрез онлайн включване присъединяване в семинара взе и кметът на София Васил Терзиев , който поздрави общинските съветници и районните кметове на „ Да, България “ и им пожела триумф в идната работа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР