На 8 август САЩ ще обявят отпускането на военна помощ

...
На 8 август САЩ ще обявят отпускането на военна помощ
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън усилено работи за допълнително финансиране на Украйна

На 8 август Съединени американски щати ще разгласят отпущането на военна помощ на Украйна на стойност 200 милиона $. Това оповестява Ройтерс, представена от радио „ Свобода “.

Новият пакет ще включва съоръжение за разминиране, муниции за противовъздушни ракетни системи Patriot, противотанкови системи Jewelin, ракети за HIMARS MLRS и други Средствата бяха обезпечени след открита счетоводна неточност при пресмятане на разноските за военно съоръжение от пакет за помощ на стойност 6,2 милиарда $.

През май Пентагонът съобщи, че неправилно е надценил разноските за оръжията, доставени в Киев, вследствие на което стана допустимо да се правят спомагателни доставки.

В същото време администрацията на американския президент Джо Байдън работи по искане за в допълнение финансиране на Украйна, което ще бъде готово за разглеждане от Конгреса до есента. През предходната година администрацията изиска в допълнение финансиране от Конгреса за поддръжка на Украйна четири пъти – през март, май, септември и декември.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР