На 8.05.3020 година, група общински съветници от ОбС – Дряново,

...
На 8.05.3020 година, група общински съветници от ОбС – Дряново,
Коментари Харесай

Общински съветници поискаха оставката на Председателя на ОбС-Дряново

На 8.05.3020 година, група общински съветници от Общински съвет – Дряново, в лицето на доктор Светлана Лакова, госпожа Десислава Симеонова, инж.Светослав Минчев и господин Тодор Георгиев, входираха предложение до Председателя на ОбС-Дряново за предварително преустановяване на пълномощията на Председятеля на Общински съвет- Дряново Галин Герганов на съображение чл.21, Ал.1, т.2, от Правилника за организация и активността на Общински съвет-Дряново, неговите комисии и взаимоотношението му с Общинска администрация Дряново, предлагаме за включване в дневния ред на идващото съвещание на Общински съвет Дряново. Казано в резюме декларирахме публично искане за оставката на Г.Герганов, обявиха групата общински съветници.

Жалко, че толкоз значими задания за Община Дряново не получиха решение през последните шест месеца. Призовавам господин Герганов да си подаде оставката като ръководител на Общински съвет Дряново. Местният законодателен орган най-сетне би трябвало да проработи, а това може да случи единствено, в случай че ръководителят е сплотяваща фигура и съблюдава прецизно законите в името на едно по-добро Дряново, съобщи Тодор Георгиев /Теди Джорджо/ .

Причината да се стигне до настояването за оставка, са множеството позволени нарушавания на Правилника за организация и активността на Общински съвет-Дряново, както и неспособност за осъществяване на функционалностите на ОбС-Дряново. Тъй като на разположение е и систематичното неизпъление на отговорностите му, като Председател за повече от три месеца – съображение по чл.24, ал.3, т.2 предл. второ от ЗМСМА.
 Председател на ОбС-Дряново Галин Герганов

От датата на избирането му и до сегашния миг, Председателят на ОБС – Дряново Галин Герганов неведнъж и редовно не се преценява с нормите на ЗМСМА и наредбите на Правилника за организация и активността на Общински съвет-Дряново, неговите комисии и взаимоотношението му с Общинска администрация Дряново, по отношение на привикване и управление на съвещанията на съвета, съгласуване на работата на непрекъснатите комисии и разпределение на работните материали сред тях и редица други нарушавания, които можете да видите в детайли в приложените материали по-долу:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР