На 8.02.2024 г. малък чартър, организиран от Баварската държавна служба

...
На 8.02.2024 г. малък чартър, организиран от Баварската държавна служба
Коментари Харесай

Нинова: Сглобката превръща България в наказателна колония за мигранти, убийци, изнасилвачи и перачи на пари

„ На 8.02.2024 година дребен чартър, проведен от Баварската държавна работа за леговище и репатриране и съпроводен от федералната полиция излетя от летище Мюнхен за София, България с 23-ма души, които трябваше да изоставен страната. Сред репатрираните бяха 6-ма души, наказани по закон,  наред с други неща за ликвидиране, непредумишлено ликвидиране, тежка телесна щета, полови закононарушения, утежняващи грабежи и пране на пари “.
С тези думи, цитирайки формален документ на немски език от 8 февруари 2024 година за „ Успешно депортиране на нарушители в България “ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сложи пред Мария Габриел казуса с връщането на бежанци у нас и неяснотата по това какво е договорило държавното управление.
От парламентарната естрада и пред медиите по-късно Корнелия Нинова уточни още, базирайки се на формалното известие на Баварската държавна работа за леговище и репатриране: „ Беше и е значимо за държавната работа за леговище и по репатриране когато и да е да дава приоритет на връщащите се нарушители, които би трябвало да изоставен страната, акцентира Аксе Шролайн, президент на баварската държавна работа за леговище и вписване “.
Официалният документ в оригинал на немски беше раздаден на представителите на медиите. По думите на водача на Българска социалистическа партия – „ с цел да няма спекулации. Чухме, че Денков отхвърля, само че ето, това е документ извън, не го пишем ние, нито си го измисляме “.
„ Борисов да не се прави на „ ни лук ял, ни лук мирисал “ – Външно министерство е на ГЕРБ, Борисов е ръководител на Външна комисия “, сподели още Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия се обърна към Мария Габриел: „ Като външен министър би трябвало да организирате и водите договарянията за присъединението ни към Шенген. Вие отстъпихте от българския народен интерес и ни одобриха единствено по въздух и вода. Това значи, че вие признахте, че България е втора употреба страна и българския народ е вторичен народ в Европейски Съюз. Защото всички знаем, че България извърши изискванията по Шенген. Но вие позволихте това унизително отношение към България. И то против това известие на баварската работа за репатриране, за нарушители, по този начин написа “.
Нинова добави: „ Връщат към този момент и от Германия, освен от  Австрия, още и още страни се причисляват към връщането на нарушители в България “.
И сложи въпросите: „ По време на договарянията, които водихте, г-жо Габриел, стана ли дума за това? Какви тъкмо сделки постигнахте, какъв брой тъкмо души да върнат в България по Дъблинския правилник и дали въобще е станало дума, че ще се избират хора наказани по закон за ликвидиране, непредумишлено ликвидиране, тежка телесна щета, полови закононарушения, утежняващи грабежи и пране на пари? “.
Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира: „ Ето, това реализира сглобката. Ето, това реализира това болшинство. Шенген ли?! Само преди няколко дни още веднъж от Австрия ви зашлевиха и споделиха, че за сухопътен Шенген не можете да мислите в близко време. Защо опропастихте бъдещето на България и какво тъкмо договорихте за тези нарушители? “
След отговора на външния министър Габриел, Корнелия Нинова съобщи, че ще зададе въпроси и към министъра на вътрешните работи що се отнася до това  къде ще отидат тези хора. „ Защото по европейско право наказаните с влезнала в действие присъда би трябвало да лежат в пандиза – изключително за убийства, полови похищения и така нататък А вие най-вероятно ще ги настанявате в бежански лагери и ще се разхождат свободно сред нас “, уточни водачът на социалистите.
И продължи, обръщайки се към Мария Габриел: „ Само че въпросът ми към Вас беше – когато сте водили договарянията - а Вие сте лицето, което води тези договаряния, дали въобще сте говорили за това? Какви хора ще се връщат – не ми отговорихте. Колко на брой – не ми отговорихте. По какъв метод – не ми отговорихте. Превръщате България в наказателна колония, в която в  България се настаняват нарушители, наказани, с влезнали в действие присъди. "
„ Много е хубаво, че България ще седне на масата и ще взе участие в диалозите. Въпросът е по какъв начин ще взе участие. Защото до момента това, което показахте е смирение чуждопоклоничество, единодушие с всичко за сметка на българския народен интерес. Ако по същия метод ще участвате  и за в бъдеще – то мисля, че няма смисъл “, заключи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР