На 70-тия си рожден ден този петък руският президент Владимир

...
На 70-тия си рожден ден този петък руският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин иска да отпразнува 70-тия си рожден ден с държавни глави

На 70-тия си рожден ден този петък съветският президент Владимир Путин е поканил държавни посетители в родния му град Санкт Петербург във превъзходния Константинов замък, пишат съветски издания.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в четвъртък, че това е " неофициална среща " на държавните глави на Общността на самостоятелните страни.

По-рано Песков акцентира, че Путин ще прекара годишнината в работа по голям брой назначения. За петък са планувани и голям брой телефонни диалози.

Путин може да желае да показва още един път, че макар своята нападателна война против Украйна, той не е изолиран в интернационален проект. Общността на самостоятелните страни, правоприемник на Съветския съюз, който се разпадна преди 30 години, включва властническите централноазиатски страни Казахстан, Узбекистан и Таджикистан. Освен това Беларус, която се счита за последната тирания в Европа, и южните кавказки страни Армения и Азербайджан.

Първоначално Песков не назова имена от листата с посетители на " неофициалната среща на върха ". Така или другояче срещите са планувани към обяд. „ Това ще бъде доста значима дата в подтекста на подготовката за срещата на върха, планувана за идната седмица “, сподели Песков. Срещата би трябвало да се организира на 14 октомври в казахстанската столица Астана.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР