На 7 юли се чества Европейският ден на шоколада. На

...
На 7 юли се чества Европейският ден на шоколада. На
Коментари Харесай

7 юли - Европейският ден на шоколада

На 7 юли се празнува Европейският ден на шоколада. На тази датапрез 1550 година е доставена първата партида шоколад от Америка за Испания. Отбелязва се във всички страни-членки на Европейския съюз.

Шоколадът е една от най-популярните храни и няма възможност в миналото да излезе от мода. Данните от скорошно изследване, оповестено във в. " Дейли експрес ", демонстрират, че дамите избират шоколада пред секса, виното и марковата козметика.

Най-новите научни проучвания удостоверяват изгодата от сладкото прелъщение за здравето.
Австралийски учени потвърдиха изгодата от шоколада против високо кръвно налягане. Направеният от тях разбор на 15 проучвания е посочил, че едно парче дневно има същия резултат върху кръвното налягане като половин час тренировки, добавя Българска телеграфна агенция. Шоколадът и изключително тъмният, съдържа химикали, известни като флаваноли. Те уголемяват кръвоносните съдове в тялото, улесняват прекосяването на кръвта през тях и намаляват налягането.

Всекидневната консумация на дребни количества шоколад защищава от инфаркт и инсулт. Най-полезна е тъмната вариация на сладкото прелъщение. Черният шоколад с висок % високомаслено какао, което е здравословната суровина в шоколада, съдържа и доста магнезий, което се отразява добре и на мозъчната активност. Затова блокче черен шоколад следобяд може да бъде чудесно средство против умствената и физическата отмалялост, които ни хващат по това време от деня. То подвига кръвната захар и ободрява мозъка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР