На 7 януари милиони християни отбелязват един от големите църковни

...
На 7 януари милиони християни отбелязват един от големите църковни
Коментари Харесай

Патриарх Кирил призова руснаците да съхранят вярата си, за устоят на атаките срещу страната

На 7 януари милиони християни означават един от огромните църковни празници - Рождество Христово.

" Нашето родно място през днешния ден минава през сложен стадий от историческия си път ", сподели Кирил в проповедта си, която бе излъчена по съветските малките екрани.

Трябва ни мощна стопанска система и мощна войска, а също и твърда православна религия, добави той.

Седемдесет и седем годишният патриарх е корав покровител на съветския президент Владимир Путин и поредно поддържа нашествието в Украйна, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Руският патриарх изпрати коледна депеша до Путин, в която означи " дългогодишното ползотворно съдействие сред Църквата, държавните управляващи и публичните институции ".

Патриарх Кирил изрази вяра, че то " ще продължи да способства за единството на народа, за духовното, моралното и патриотичното образование на младежите, за постигането на мир и гражданска естетика ".

" Желая ви здраво здраве и благополучие, всемогъщата Божия помощ и триумфи във високата и виновна работа, която старателно изпълнявате в интерес на Русия ", написа още главата на Руската православна черква.

Неотдавна Руската православна черква в профил от служба протойерей Алексей Умински поради опълчването му на нашествието, напомня ДПА.

Междувременно съветското министерство на защитата заяви, че боен духовник е прoвел свещенодействие на фронтовата линия както през днешния ден, по този начин и на Бъдни вечер.

Снощи съветският президент Владимир Путин се срещна в резиденцията си в Ново Огарьово със фамилиите на съветски военни, убити в боеве в Украйна.

Телевизионният канал " Россия 1 " излъчи и обичайното коледно изявление съветския патриарх Кирил с генералния шеф на ТАСС Андрей Кондрашов. В него главаната на РПЦ приказва за това за какво Русия през днешния ден се е трансформирала в дирек на православието в целия свят, по какъв начин могат да преодолеят войната в Светите земи и какъв е " огромният грях " на Константинополския патриарх Вартоломей.

Над 100 поданици на съветския град Белгород бяха евакуирани в регион, който е по-отдалечен от границата с Украйна, стана ясно още през днешния ден.

" Посрещнахме първите поданици на Белгород, които взеха решение да се реалокират на най-безопасното място. Над 100 души са подслонени във времени центрове за настаняване ", написа в " Телеграм " Андрей Чесноков, началник на Староосколския градски регион, който е ситуиран на към 115 км от Белгород.

Местните управляващи оповестиха на 30 декември, че при украински офанзиви против Белгород на 30 декември са били убити 25 души, напомня АП. Въздушните набези с ракети и дронове продължиха и тази седмица.

Военновъздушни сили на Украйна през днешния ден обявиха, че през последната нощ системите им за противовъздушна защита са свалили 21 от общо 28 съветски дрона, атакували страната. Русия е изстреляла против Украйна и три противовъздушни ракети.

Южният украински град Херсон през днешния ден е бил подложен на многочислени артилерийски удари от окупирани от Русия територии в Херсонска област, оповестиха локалните управляващи. Ръководителят на военната администрация на град Херсон Роман Мрочко съобщи, че при офанзивите са починали двама души, а други са били ранени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР