На 7 януари милиони християни отбелязват един от големите църковни

...
На 7 януари милиони християни отбелязват един от големите църковни
Коментари Харесай

Руският патриарх призова сънародниците си да съхранят вярата си, за устоят на атаките срещу страната

На 7 януари милиони християни означават един от огромните църковни празници - Рождество Христово.

" Нашето родно място през днешния ден минава през сложен стадий от историческия си път ", сподели Кирил в проповедта си, която бе излъчена по съветските малките екрани.

Трябва ни мощна стопанска система и мощна войска, а също и твърда православна религия, добави той.

Седемдесет и седем годишният патриарх е корав покровител на съветския президент Владимир Путин и поредно поддържа нашествието в Украйна, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Руският патриарх изпрати коледна депеша до Путин, в която означи " дългогодишното ползотворно съдействие сред Църквата, държавните управляващи и публичните институции ".

Патриарх Кирил изрази вяра, че то " ще продължи да способства за единството на народа, за духовното, моралното и патриотичното образование на младежите, за постигането на мир и гражданска естетика ".

" Желая ви здраво здраве и благополучие, всемогъщата Божия помощ и триумфи във високата и виновна работа, която старателно изпълнявате в интерес на Русия ", написа още главата на Руската православна черква.

Неотдавна Руската православна черква в профил от служба протойерей Алексей Умински поради опълчването му на нашествието, напомня ДПА.

Телевизионният канал " Россия 1 " излъчи и обичайното коледно изявление съветския патриарх Кирил с генералния шеф на ТАСС Андрей Кондрашов. В него главаната на РПЦ приказва за това за какво Русия през днешния ден се е трансформирала в дирек на православието в целия свят, по какъв начин могат да преодолеят войната в Светите земи и какъв е " огромният грях " на Константинополския патриарх Вартоломей.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР