На 7 август църквата почита св. прпмчк Дометий, св. Наркис,

...
На 7 август църквата почита св. прпмчк Дометий, св. Наркис,
Коментари Харесай

Днес имен ден имат две силни имена

На 7 август църквата уважава св. прпмчк Дометий, св. Наркис, патр. Иерусалимски.

Св. Дометий се родил в Персия като богохулник във времето на Константин Велики.
 Когато думите не стигат, ето какво би трябвало да подариш Edna предлага Когато думите не стигат, ето какво би трябвало да подариш
Като дребен той се срещнал с Христовата религия, оставил езичеството и се кръстил.

Толкова доста той обикнал същинската религия, че напуснал всичко светско и станал духовник в един манастир до град Низибия.

След като поживял тук известно време, той поискал да се отдаде на безгласен живот. Затова напуснал манастира и отишъл в една пуста планина, където се настанил в пещера. Чрез пост, молитва, бдение и богомислие той достигнал такава светост и съвършенство, че изцерявал от всевъзможни заболявания.

В тези лимити пристигнал Юлиан Отстъпник.

 религия небе мощ iStock

Той чул за Дометий и пратил люде да зазидат отшелника в пещерата жив, дружно с двама негови възпитаници. Така приключил живота си този Божи ласкател и се преселил в Царството небесно. Това станало в 363 година.

Имен ден през днешния ден честват Валери и Валерия. Произходът на тези имена идва от латинското Valerius, което значи „ мощно “ или „ бъдете здрави “ . Имен ден те има още два пъти през годината - на 21 януари и на 7 юни.
Тема на месеца в Edna.bg Тайният живот на домашните любимци Август  Време за хидратация: грижата, от която зависи животът на домашните ни любимци през лятото Тайният живот на домашните любимци Време за хидратация: грижата, от която зависи животът на домашните ни любимци през лятото  Кастрация на домашния любим – да, не или единствено за малко Тайният живот на домашните любимци Кастрация на домашния любим – да, не или единствено за малко  Какво си мислят кучетата, когато им се усмихваме? Тайният живот на домашните любимци Какво си мислят кучетата, когато им се усмихваме? Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР