На 6 юни от 9:30 ч. в Sofia Event Center

...
На 6 юни от 9:30 ч. в Sofia Event Center
Коментари Харесай

3 дни до ШУМЪТ НА ПАРИТЕ 2023 с топ експерти от водещи институции

На 6 юни от 9:30 ч. в Sofia Event Center журналистът на bTV Светослав Иванов ще даде начало на тазгодишния конгрес ШУМЪТ НА ПАРИТЕ, който посреща специалисти от интернационалните, европейски и локални институции и представители на висшия мениджмънт на бизнеса у нас.

Събитието, което се провежда за 14-а поредна година от Profit.bg, част от водещата швейцарска медийна група Ringier AG, е измежду най-популярните и огромни стопански и финансови конференции в България.

В пет съществени панела участниците ще проучват макро вероятностите за световната, европейската и българската стопанска система във време на възходяща инфлация, опциите и провокациите пред страната ни по пътя към еврозоната, трендовете в банковия и имотния бранш, ESG тактиките на бизнеса, ръководството на персонални финанси, в това число трендовете на финансовите пазари.

Начало на събитието ще сложи Джеф Готлийб, старши районен представител на Международния валутен фонд за Централна, Източна и Югоизточна Европа, с разбор за световния напредък през 2023 година и вероятностите за международната и европейска стопанска система.

След водещия специалист на МВФ на сцената на ШУМЪТ НА ПАРИТЕ ще излезе Сандра Швалек, заместник-управител на Хърватската национална банка, която ще направи презентация на тематика Как Хърватия изкова пътя си към еврото.

Сандра Швалек ще се включи и в първия спорен панел на събитието, отдаден на напредъка на България към еврозоната. В него ще вземат участие още финансовият министър в кабинета Петков (декември 2021 година - август 2022 г.) и номиниран за същия пост в кабинета " Денков-Габриел " Асен Василев, ръководителят на отдел Политическа тактика и институционални връзки в Европейския стабилизационен механизъм Матяж Сушец, основният консултант в Икономическата дирекция на Европейската капиталова банка Атанас Колев и Лъчезар Богданов, основен икономист на Института за пазарна стопанска система.

Във виртуален формат в полемиката ще се включи Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка.

Модератор на панела е Светослав Иванов.

Вторият спорен панел, с модератор Добрина Чешмеджиева, ще очертае трендовете и провокациите пред банковия бранш у нас с присъединяване на Асен Ягодин (Пощенска банка), Александър Димитров (tbi bank), Емил Калчев (Обединена българска банка), Илиан Георгиев (Българо-американска кредитна банка), Кристофор Павлов (УниКредит Булбанк).

„ Токенизирай това: Бъдещето на финансовия бранш “ е тематиката, с която в ШУМЪТ НА ПАРИТЕ 2023 ще се включи Ваня Манова (Mastercard).

Събитието продължава с следващата значима лекция – икономическият журналист Матю Карничниг, основен сътрудник за Европа на световната медийна организация POLITICO, ще направи дисекция на индустриалната позиция на Европа по отношение на водещите международни стопански сили, разглеждайки печелившите ходове на Европейски Съюз за увеличение на конкурентоспособността му и тяхното отражение на по-малки пазари като българския.

Следват още три основни панела:

Стратегиите на българския бизнес за екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), в който ще дебатират Албена Маркова (PwC), Демиан Пинтос (Филип Морис България), Светла Лесова (Видас Къмпани), Нели Ангелова (Нестле).

Управлението на персонални финанси ще дискутират Рени Миткова (ЕОС Матрикс), Филип Михайлов (ЗК УНИКА), Спасимир Маджаров (Amundi), Ангел Хаджиев (SeedBlink)

Анализ на имотния бранш тази година ще създадат Галя Йорданова (enoti.bg, musketari.bg), Даяна Каназирева (OKOL Lake Park), Полина Стойкова (Bulgarian Properties), Венета Христова (МаксВю Пропърти) и Милан Гълъбов (БГ РЕИ ООД - компанията вложител в комплекс GORA).

Партньори на събитието са A1 България и PwC България. Мебели Виденов ще се погрижат за нетуъркинг зоната и основната сцена, осигурявайки стилни мебели за комфорта на гостите и лекторите.

Не пропускайте да се регистрирате се за събитието тук.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР