На 6-ти януари 2018 г. (Свето Богоявление и Йордановден), от

...
На 6-ти януари 2018 г. (Свето Богоявление и Йордановден), от
Коментари Харесай

ВМС: програма за 6-ти януари 2018 г.

На 6-ти януари 2018 година (Свето Богоявление и Йордановден), от 10.15 ч. на площад „ Св. Св. Кирил и Методий ” в гр. Варна, пред Катедралния храм „ Св. Успение Богородично ”, директно след довеждане докрай на Богоявленската литургия, ще се състои боен обред “Водосвет и благославяне на частите и техните бойни флагове ”.

В ритуалът, проведен взаимно с Варненска и Великопреславска митрополия и община Варна, ще вземат участие представителни елементи от Варненския гарнизон и Представителният духов оркестър на Военноморски сили.

Строят на представителните блокове от Военноморските и Военновъздушните сили ще одобри началникът на гарнизона контраадмирал Митко Петев – пълководец на Военноморските сили.

След благославянето на бойните флагове ще се организира шествие до паметника на Христо Ботев, където с боен обред ще бъдат положени венци и цветя по случай 170 години от рождението му.

След ритуала шествието ще продължи до Първа буна, където ще се организира църковният обред " Велик Богоявленски водосвет " и мятане на кръста в морето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР